Живеем в такова време, че се чудим как да излезем

...
Живеем в такова време, че се чудим как да излезем
Коментари Харесай

7 начина да се спасите от вируси и бактерии

Живеем в такова време, че се чудим по какъв начин да излезем на открито и да напазаруваме, без да пипнем вирус. Ходенето до магазина, избирането на продуктите и целия развой стана по-забързан и стресиращ през последните месеци. Много хора се чудят по какъв начин да почистят продуктите, които са купили, преди да стартират да ги готвят или употребяват.

Често казано обаче, е по-вероятно да се болестите при до момента с други хора, в сравнение с от храната, която купувате, написа actualno.com. Ето за какво, вместо да се чудите по какъв начин да дезинфекцирате стоките, по-добре правете друго. Това са най-сигурните способи да се отървете от неприятните микроорганизми в магазина:
Не се бутайте в тълпата от хора – пазарувайте със лист, което ще направи процеса по-експедитивен. Добре е да страните от скупчванията на хора. Да влезете, да се движите по листата си и да вземете нужните артикули. Така пазарът ще бъде по-ефективен и бърз. Добре е да има отдалеченост сред вас и останалите хора. Ходете сами на пазар – добре е по един от фамилията да върви до магазина. Така ще намалите риска от заразяване, а и ще сте по-бързи. Пазарувайте целеустремено и не губете време в непотребни приказки. Просто вземете това, поради което сте посетили магазина. Направете стерилизация на количката или кошницата – и по-точно на дръжката, която ще хванете с ръце. Не се знае дали това е направено, по тази причина се застраховайте персонално. Нанесете дезинфектант по дръжката, забършете с чиста кърпичка. Дезинфекцирайте и ръцете си. Всичко ще ви отнеме минута. Важно е да не пипате лицето си, до момента в който не се приберете вкъщи и не измиете ръцете си с вода и сапун. Хубаво е да не докосвате и смарт телефона си. Не използвайте ръкавици – просто тъй като по този начин ще замърсите и тях, а по-късно всяка зона, която допрян. С тези ръкавици евентуално ще правите куп действия и ще пренасяте замърсяванията. Просто ги свалете и почистете ръцете си с дезинфектант. Стойте настрани от индивида на касата – добре е спазвате отдалеченост, в случай че в магазина няма защитно стъкло, което стои сред вас и касиера. Бъдете виновни. Платете с безконтактна карта или смарт телефон – доста комфортно е това заплащане, защото леко доближавате телефона или картата си до устройството, без да го докосвате, и към този момент сте платили. Това е по-безопасният метод на заплащане, по тази причина ви съветваме да изберете него, щом плащате. Не почиствайте купените артикули с препарати и дезинфектанти . Това ще ги замърси повече с химикали, рискови за вас при усвояване. Достатъчно е хубаво да измиете зеленчуците и плодовете, които сте купили с чиста вода. Почистете ръцете си със сапун и вода, това е задоволително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР