Живеем в такъв свят, че няма как поне веднъж да

...
Живеем в такъв свят, че няма как поне веднъж да
Коментари Харесай

Кое е най-самотното и уединено място на планетата?

Живеем в подобен свят, че няма по какъв начин най-малко един път да не сте си казвали – “искам да се озова на най-самотното и насаме място на Земята! ” Всички ние от време на време желаеме да избягаме от ежедневния стрес и да се пренесем на място, където да сме безусловно сами.

И в случай че от време на време се показваме с “най-самотното място ” в преносен смисъл, този израз има и своя дословен подобен.

Това е така наречен Пойнт Немо , именуван още полюсът на недостъпността .

Това място съставлява географска точка в Тихия океан. Гледайки името му, умерено можете да си извършите асоциация и с Капитан Немо – паметния воин на френския публицист Жул Верн.

Как можете да се озовете в Пойнт Немо? Не е по никакъв начин елементарно, би трябвало да отбележим. За да се озовете на това място, нужно е да изминете тъкмо 2689 километра от най-близконамиращата се суша. В съответния случай, това са островите Моту Нуи, Дюсие и Махер, според от посоката.

Ако желаете да прекарате малко време на брега на Пойнт Немо, до момента в който се любувате на вълните, бидейки изцяло сами, ще би трябвало да ви разочароваме. На Пойнт Немо няма суша, тя се намира посред Океана. Е, в случай че се качите на някой транспортен съд и минете тъкмо оттова, евентуално ще можете да се похвалите, че сте посетили точката.

В случай, че въпреки всичко се озовете на Пойнт Немо, най-близките до вас хора няма да се намират на Земята. Как по този начин? Ами в тази ситуация става дума за астронавтите от борда на Международната галактическа станция. Тя се придвижва на едвам 400 километра над земната повърхнина, заради което те ще бъдат най-близко намиращите се до вас хора в света за този миг. Освен някой различен подведен моряк наоколо, несъмнено.

Тук ще попитате – добре де, ами в случай че желаеме да отидем на някое сходно отдалечено място, само че въпреки всичко със земя и суша?

В подобен случай можете да се насочите, да вземем за пример, към архипелага Тристан да Куня. Той е едно от най-добре скритите места на планетата, където въпреки всичко живеят някакви хора. Гордо наричащ се “най-отдалеченият остров на Земята ”, Тристан де Куня е дом на съвсем 300 души.

Най-близко обитаемото място до него се намира на към две хиляди километра, заради което несъмнено би трябвало да се сдобиете с транспортен съд или аероплан, в случай че желаете да живеете там. Както се споделя, не се знае по кое време ще ви се наложи да се разноските по неотложност до цивилизацията.

Е, това са две забавни оферти за хората, на които просто им е писнало от всичко и всички. Нима има човек, който да не си е мечтаел за сходно откъснато от света кътче? Друг е въпросът, какъв брой от нас биха издържали да населяват сходно място в дълготраен проект. Никога не се знае, по кое време цивилизацията още веднъж ще стартира да ни липсва.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР