Живеем в свят на нарастващ риск и несигурност, заяви от

...
Живеем в свят на нарастващ риск и несигурност, заяви от
Коментари Харесай

Радев от трибуната на ООН: Живеем в свят на нарастващ риск и несигурност

Живеем в свят на възходящ риск и неустановеност, съобщи от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации президентът Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Възкръсналият фантом на самоунищожението вследствие на пълномащабната война в Европа, е призрачен сън, който моето потомство неверно си мислеше, че е отминал стадий в човешката история ", съобщи той при започване на речта си.

Държавният глава означи, че войната, споровете и терорът заплашват бъдещето на човешката цивилизация, също както възходящото ниво на социо-икономически разтърсвания, засилващата се продоволствена неустановеност, разстройствата във веригите на доставки и повишаването на темпа на инфлацията, почнали по време пандемията от коронавирус.

Войната в Украйна " задълбочи всички тези рецесии от друг темперамент и унищожи освен хиляди човешки животи, само че и оптимизма, че сме в положение да построяваме още веднъж и по по-добър метод ", съобщи Радев.

Той жигосах ерозията на демокрацията, похищенията против човешките права и усилването на авторитаризма.

" Консенсусът, че човечеството може да живее съгласно разпоредбите на интернационално признатия международен ред, е искрено погазен. Тези правила, изковани в тази зелена мраморна зала на Организация на обединените нации, в този момент са гневно оспорвани ", сподели Радев.

Президентът изрази страдание, че тези отрицателни процеси отвличат вниманието от други провокации, които може да се окажат също толкоз смъртоносни за човечеството - климатичните промени, загубата на биоразнообразие и замърсяването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР