Живеем в дни, които ще останат в историята. Не всяко

...
Живеем в дни, които ще останат в историята. Не всяко
Коментари Харесай

Илиян Василев: Не може да бъдем неутрални в избора си между добро и зло, между мир и война

Живеем в дни, които ще останат в историята. Не всяко потомство има тази привилегия. Въпросът е: какви страници сами ще запишем, тъй като на фона на геройствата - забележими и невидими на украинците, мъдростта и солидарността на европейските водачи, нашите мишоци пишат срамни страници за това, какво България /не/прави от листата на наложителни от морални и политическо естество стъпки

Предстоят срещи на върха на НАТО и Европейски Съюз, изключително значима е тази на НАТО. Ще се вземат значими решения. Важно е освен от кого ще бъдем показани, само че и какви мандати и държание ще имат представителите ни. Опциите не са доста или президента Радев или премиера Петков. Президентът Радев демонстрира рискови нива на тодорживковско снишаване и руски нрав. Премиерът Кирил Петков би трябвало да бъде там, само че още по-важно е с какъв политически багаж ще отидем.

Историята с Пейтриътите и С-300 красноречиво демонстрират, че за петата колона на Русия у нас битката за оцеляване на свързаността ни с Кремъл е въпрос на живот и гибел. Без тази връзка те нямат източници на власт, въздействие и благосъстояние. Каквото и да ви приказват за изгонени дипломати, за помощ през БЧК и така нататък борбата за Европа се води сега в Украйна и ние участваме с пасивността си от страната на Русия. И без нас ще завоюват, само че за следващ път ще се наредим от неверната страна на историята.

И отново ще сме в лигата на победените, самоунизените и чакащите други да вземат решенията вместо нас, с вярата че все ще се откри някой Уудро Уилсън, който да ни избави от мизерия.

Мислите, че няма проблем да пасуваме? Нека ви кажа, войната се води и през днешния ден у нас, и нейните последици, даже встрани от горещата зона, ще се усещат през стопанска система, търговия, инфлация, и целият куп от рецесии, които ще ни сполетят. И този куп от рецесии солидарните с Украйна страни, ще бъдат солидарни и в рецесиите. Ако ние би трябвало да осигурим защитата си без значение от НАТО, както ни внушават Радев и Копейкин, ще би трябвало да продължение да отделяме минимум по 4 % от Брутният вътрешен продукт в продължение на 10 години най-малко. И да купим всички по високите цени, тези за несолидарните. И техниката да купим, отново ще имаме проблем с персоналния състав, тъй като при този демографски срив няма от кое място да намерим искащи. Защото следващите млади българи ще вдигнат ръце от Радев и Копейкин и ще изоставен.

А може да използваме фронтовото си състояние и да поканим НАТО да ни пазя, като спестим от свърхразходите за защита.

Крайно време е да се състои диалога какви желаеме да бъдем и към кой свят да принадлежим? Няма по какъв начин да се веят съветски флагове в центъра на София по време на посещаване на министър на защитата на най-важния ни съдружник, и да твърдим че сме част от Европа.

Не може да бъдем "неутрални " в избора си сред положително и зло, сред мир и война.

Дойде Време Разделно. Не чакайте различен да избере вместо вас. Ако си стоите в къщи, изборът ще бъде изработен от Копейкин и Радев. Те НЕ СА България.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР