Живеем в държавата на постфактума. Това, което правя, чрез интернет

...
Живеем в държавата на постфактума. Това, което правя, чрез интернет
Коментари Харесай

Мартин Пенчев: Общинските съветници трябва да са в кампания 4 години, а не 30 дни

„ Живеем в страната на постфактума. Това, което върша, посредством интернет /к/, постоянно е постфактум. Някои някъде страда или е потърпевш, нещо се е случило… след което търсим решение и естествено благополучен съм, че дружно с разнообразни хора, които също като мен желаят да са потребни – съумяваме. Нямаме провалени акции. В другия случай, в който съм част от Общински съвет, може да се мисли за всевъзможен тип обществена предварителна защита. Най-лесно е да се дава обещание. Обещанията, които няма да се изпълнят се споделят елементарно. Идеята е чисто, посредством общински начини това да се избегне – да не сме страната на постфактума, а да бъде Общински съвет и Община като едно общо обществено звено, което да е по-лесно налично за елементарния жител. Не считам, че този който е общински консултант или кмет, или работи в администрацията, или е държавен чиновник, е по-необикновен от този, който разнася кренвирши с микробус из Бургас. Даже бих споделил, че надалеч повече проблеми има този с кренвиршите, в сравнение с този на бюрото с химикалката “.

Това сподели в ефира на Дарик,. Силно обществено зает към този момент над 6 години, с сполучлив бизнес, горделив татко, развива и фамилно земеделие. За първи път е претендент за общински консултант от листата на коалиция „ Граждани за общината “ с бюлетина 69 и преференция 128.

И макар, че е оказал помощ на стотици хора, не всеки го харесва. Най-вече, поради директния му метод. „ Това в наши дни се пояснява като надменност или неучтивост. Истината е, че мога да си разреша да съм открит, тъй като нямам зависимости. Не съм политически привързан и точно, поради това членувам в листа, която е надпартийна и където няма вътрешно цензуриране. Пък за външното цензуриране доста пъти съм разказвал. Около моите обществени, публични действия, постоянно съм бил обект на Национална агенция за приходите, Съд и други сходни институции. Това не ме плаши, а ме стимулира, тъй като очевидно истината може и да пречи “, разяснява Пенчев.

По думите му, негативите и така наречен „ злобари “ могат да се одобряват като премия за свършената работа през годините. „ Тези, които нищо не вършат, остават незабележими. Когато нищо не правиш – това не те прави добър, а апатичен и неосезаем.А призраци има доста. Включително и в досегашния състав на Общинския съвет. Ето, по тази причина желая да вляза там, в случай че хората изберат да ме поддържат с гласа си. Мисля, че в случай че това се случи и бъда определен, видеозаписите от сесиите на локалния парламент ще скочат доста по гледаемост и хората действително ще знаят какво се случва там “, сподели още в ефира Мартин Пенчев.

Освен за обществена политика в интерес на жителите, друга цел на претендента с преференция 128 ще бъде да дава ясно и налично информация на хората, за това което се предлага и гласоподава. „ Винаги ми се е желало да има по-лесна, транспарантна и обществена връзка сред жителя и Общинския съвет. И по-просто казано, ще направя по този начин, че акцията на общинските съветници да бъде не 30 дни, а 4 години по време на целия мандат. Все отново тези хора са финансирани от жителите на тази община. По този метод те ще имат директна връзка с хората, които са ги изпратили в Общинския съвет и доста по-ефективно ще могат да се намерят решения на милионите въпроси, които вълнуват жителите “, безапелационен е Мартин Пенчев.

Той е уверен, че силата е в истината и това е повода, постоянно да основава напрежение в политиците. „ Тези хора вътре би трябвало да се разсънят, да натиснем една тревога на един будилник, която не е натискана от доста, доста години, тъй като общински консултант не може да бъде към този момент специалност. Просто ми се желае да се разсънят и да спрат да спят, или да бъдат като някаква тежест на обществото. Напротив, те са там, с цел да са в помощ на обществото и това би трябвало за тях да бъде едно предопределение. Да може да се разхождат сред хората умерено, да ги поздравяват по улицата и те да усетят едно възприятие, което 100 % не са усещали, а това възприятие се назовава персонална задоволеност “.

Какво още сподели Мартин Пенчев, чуйте в звуковия файл:

А в случай че желаете да го подкрепите, можете да го извършите на 29 октомври с бюлетина номер 69 и преференция 128.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР