Живата легенда на НБА Шакийл О’Нийл е една от най-големите

...
Живата легенда на НБА Шакийл О’Нийл е една от най-големите
Коментари Харесай

Шакийл О’Нийл: Аз съм богат, децата ми - не! Няма да им дам нищо даром, трябва да го заслужат

Живата легенда на НБА Шакийл О’Нийл е една от най-големите звезди в историята на великата игра с оранжевата топка. Дори отвън паркета, Шак генерира от ден на ден и повече пари от разнообразни покупко-продажби. Това обаче не прави по този начин, че той прави живота на децата си по-лесен за тях. Според О’Нийл те самите би трябвало да си заслужат да стигнат до тези доходи.

„ Има едно предписание – обучение. Не ме интересува дали желаят да играят баскетбол. Никога не съм държал това да стане с някое от шестте ми деца. Пожелавам им да станат лекари, вложители, фармацевти, юристи, притежатели на бизнеси. Притеснявам се, че ми би трябвало подобен, защото някой би трябвало да движи моите след време ”, сподели с усмивка О’Нийл.

„ Винаги съм им казвал, че няма да им дам нищо безплатно. Те би трябвало да си го заслужат. Аз съм богат, само че те не са ”, разяснява още той.

„ Трябва да си изкарат дипломи, с цел да може да способстват със знанията си на международното общество. Не са смутени от обстоятелството, че не желая да им оказвам помощ непосредствено с моите активи, познанства и позиции и го схващат ”.

Американецът изясни и за какво не се счита и не харесва статута на „ звезда ”. „ Не искам да съм в тази категория. Тези хора са луди по метода, по който се отнасят по отношение на другите. Трябва да внимават какво вършат, какво приказват. Никога не съм бил подобен и желая хората да знаят, че аз съм естествен човек, който слуша другите. Преследвах фантазиите си и ги изпълнявах. Дойдох от нищото и това, че съм постигнал доста, не значи, че съм по-добър или по-умен от някой различен ”, приключи Шакил О’Нийл.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР