Живата легенда Боб Дилън е продал на японската корпорация "Сони"

...
Живата легенда Боб Дилън е продал на японската корпорация "Сони"
Коментари Харесай

Боб Дилън продаде музиката си

Живата легенда Боб Дилън е продал на японската корпорация "Сони " целия си музикален азбучник, както и правата за няколко бъдещи записа, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на известие на "Sony Music Entertainment ".

Сделката е за сума, варираща от 150 милиона до 200 милиона $, настояват профилираните издания "Billboard " и "Variety ". Договорът е подписан през юли 2021 година, само че корпорацията афишира за това в този момент. Сделката обгръща съвсем 60 години от кариерата на артиста, спечелил Нобелова премия за литература през 2016 година - от първия му албум през 1962 година, който е несполучлив, до "Rough and Rowdy Ways " през 2020 година Това са общо 39 албума.

Авторът на текстове против обществената неправда, войните, расизма и робството, приет за жива легенда на американската музика, към този момент отстъпи в края на 2020 година задачите си авторски права, които са обособени от продадените на "Sony " права върху записите, на "Юнивърсъл " за сума от 300 милиона $. Докато авторските права разрешават да бъдат получавани дивиденти при лъчение на ария по радиото или в стрийминг, от продажбите на албуми или потреблението им в реклами и филми, притежателите на правата върху записите могат да преиздават албумите и шлагерите.

Продажбата на каталога на 80-годишния Боб Дилън е следващата в областта на медийните права. Неотдавна Брус Спрингстийн продаде правата върху песните си на компанията "Sony music " за 550 милиона $. Каталогът на Пол Саймън бе изплатен за 250 милиона $, на Нийл Йънг - за 150 милиона $, на групата "Red Hot Chili Peppers " - за 140 милиона $, на Дейвид Боуи за 250 милиона $.

Боб Дилън има 10 награди "Грами " и специфична премия "Грами " за цялостни достижения (1991). Той е номер едно в класацията "100-те най-велики реализатори на всички времена " на сп. "Rolling Stone ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР