Живанши (Givenchy), Коуч (Coach) и Версаче (Versace) трябваше да поднесат

...
Живанши (Givenchy), Коуч (Coach) и Версаче (Versace) трябваше да поднесат
Коментари Харесай

Компании за луксозни стоки ядосаха Китай с тениски с "независим" Хонконг

Живанши " (Givenchy), " Коуч " (Coach) и " Версаче " (Versace) трябваше да поднесат извиненията си поради стартирането в продажба на тениски, които са избрани като обществено огорчение към суверенитета на Китай, защото загатват, че Тайван и Хонконг не са част от Поднебесната империя, предадоха организации, представени от Българска телеграфна агенция, и Би Би Си.

Италианската марка се озова в обсега на бурята през вчерашния ден поради тениска, която показва лист от градове, следвани от името на страната с основни букви - да вземем за пример " Париж - ФРАНЦИЯ " и " Шанхай - КИТАЙ ", заяви " Франс прес ".

Злополучното е, че наименованието " Хонконг " е последвано от " ХОНКОНГ` с основни букви, макар че някогашната английска колония е част от Китай от 1997 година. Социалните мрежи в Китай не закъсняха с острите си рецензии в миг, в който митингите в специфичния административен регион ежедневно са заклеймявани от китайските медии.

" Версаче " разгласи, че тениските са изтеглени от продажба и са унищожени още на 24 юли.

Luxury brands Versace, Coach, and Givenchy are the latest international companies to upset China by misrepresenting the country’s territorial boundaries.

Read more: https://t.co/IcC8tj1vR2pic.twitter.com/mo4q17Yb1n
— Sixth Tone (@SixthTone) August 12, 2019

" Нищо не би трябвало да се лишава от Китай - " Версаче " вън ", възкликна един консуматор на китайската обществена мрежа " Вейбо " (Weibo).

" Живанши " и " Коуч " на собствен ред попаднаха под обстрел поради сходни оскърбления: тениски, които оставят усещането, че Хонконг, както и Тайван са самостоятелни територии. Трите марки трябваше да се извинят, твърдейки, че въпросните модели са изтеглени от продажба. " Живанши сервира откровените си извинения за тази неточност, която не отразява дълбокото ни почитание към китайската общност по света ", се показва в прессъобщение на френската марка.

" Ние обичаме Китай и твърдо почитаме националния му суверенитет ", написа " Версаче " още в неделя в профила си във " Вейбо " - китайския " Туитър ". " Коуч " разгласи, че признава " сериозността на тази неточност " и " надълбоко " съжалява.

След случката " Версаче " загуби поддръжката на Ян Ми - актриса, която бе дипломат на марката в Китай. Нейното студио съобщи, че " териториалната целокупност и суверенитетът на Китай са свещени и ненарушими по което и да било време, " а хаштаг във " Вейбо ", с който тя декларира, че към този момент не работи с " Версаче ", е забелязан 860 млн. пъти в понеделник сутринта.

Миналата година американската компания " Гап " се извини, че на нейни тениски има " неправилна " карта на Китай, която не включва територии, за които Китай предявява искания - като Тайван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР