Жива елха под наем в саксия – това е най-новата

...
Жива елха под наем в саксия – това е най-новата
Коментари Харесай

Най-новата мода у нас: Жива елха под наем в саксия

Жива елха чартърен в саксия – това е най-новата мода в коледната декорация тази година. Екологично е и излиза по-евтино от покупката на отрязано дръвче. В Коледния парк в столичния квартал Павлово ползата към елхите чартърен е огромен. 

" Идеята е хората да честват с елхичката през празниците, по-късно да я върнат в коледния парк, като ние я маркираме с името на фамилията, с цел да може идната година, в случай че желаят още веднъж да честват с тяхната си елхичка “, изяснява Карина Гичева, шеф на Коледен парк. Догодина дървото ще бъде още по-голямо и свежо.

Когато е стабилно отгледана за елхичката се поставят минимални грижи, с цел да може тя да продължи живота си щастливо, като към всяка елха се поставя и брошура с указания – какъв брой да се полива, какъв брой време да седи у дома и по какъв начин хората да се погрижат за нея.

Почвата би трябвало да е непрекъснато влажна, а в случай че човек задържи елхата за цялата година, би трябвало да е изнесе на северна тераса. Цените за тези елхи варират от 20 до 120 лева

Иначе, на Женския пазар се оферират български и вносни смърчове и елхи в саксии, подготвени да бъдат украсени. Пак на същите цени. Всеки взема решение да засади ли дръвчето след празниците в своя двор или ще го резервира в саксия на терасата си.

" Предлагам живи елхи само с корени, не рязани, тъй като растението не би трябвало да умира “, твърди Ваня Кирякова, продавач на Женски пазар, съобщи bTV.

" Всички елхи идват при нас от разсадници, отглеждат се особено за коледните и новогодишните празници “, изяснява и Неделка Николова, която също е продавач, само че на пазар " Ситняково “.

За да оцелее елхата вътре в жилището по време на празниците не би трябвало да е под климатик или до парното, предизвестяват още продавачите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР