Жив ли е духът на рокенролът днес? На този въпрос,

...
Жив ли е духът на рокенролът днес? На този въпрос,
Коментари Харесай

Предпремиера на "Голата истина за група Жигули"

Жив ли е духът на рокенролът през днешния ден? На този въпрос, безапелационен отговор даде целият екип на най-новият български филм " Голата иситина за група Жигули ". На 8 април на специфична предпремиера лентата за първи път стигна до публиката, след един изключително динамичен снимачен развой.

Снимка: bTV Media Group

" Пътят беше забавен, изключително през последната година, ние преди този момент много време работихме по сюжета, само че когато настъпи Ковид-19, в действителност стана още по-интересно, тъй като ние бяхме на полу-съединител, не знаехме дали ще стартираме да снимаме, какво ще стане, по какъв начин ще стане. Казахме си – филмът е сниман по време на пандемия и би трябвало да излезе по време на пандемия. " описа режисьорът Виктор Божинов.

Снимка: bTV Media Group

Актьорът Филип Аврамов пък показа, че фотосите са били сложни, само че интензивни - снимачният развой е лишил единствено 21 дни. Историята на измислената група " Жигули " в действителност черпи ентусиазъм от бунтарския свят на българския ъндърграунд от това време.

Снимка: bTV Media Group

" Филмът е модерна история, само че е значим духът на тези хора. Той е изграждан 80-е години. Тези които помнят 80-е, помнят с каква сила беше заредено това време, с какво предпочитание за смяна, за протест и за нов живот. Хората получаваха тези хрумвания, един от тези канали беше бунтарската музика. Всъщност голата истина е тъкмо в това, че хората са разпарчетосани, а в действителност би трябвало това нещо да се преодолява с цената на всичко, тъй като то не е толкоз значимо. Това, което ни дели е по-маловажно от това, което може да ни събере. " споделя Божинов.

Снимка: bTV Media Group

Точно като героите, които виждаме на екрана, се усещат и актьорите, които се превъплащават в тях. Според актрисата Лилия Маравиля всички, които са събрани в този екип са същински характери, тъй като са чудесни артисти, а положителният артист носи доста заряд със себе си.

Снимка: bTV Media Group

" Беше ужасно премеждие да се срещнем, да влеем силите си и в последна сметка да създадем група, която звучи като същинска рок група. " сподели актрисата.

А особено за плана е основан и цялостен саундтрак, който също ще излезе напълно скоро както в дигиталнтие платформи, по този начин и на физически притежател.

Снимка: bTV Media Group

" Това е виновна задача, тъй като музиката е едно от най-великите изкуства. В този род – благозвучен рок, се събраха хора, които по принцип няма да се съберат на едно място. Това са Петър Дундаков, Жоро Георгиев от Остава, които написаха музиката, дружно с Ивайло Вълчев, който написа прелестни текстове с доста смисъл. Затова моля хората да чуят и текстовете. " добави режисьорът Виктор Божинов.

Снимка: bTV Media Group

Официалната премиера на " Голата истина за група Жигули " е на 13 април, а след 16 април лентата потегля по кината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР