Житният режим на Петър Дънов през 2022 г. ще започне

...
Житният режим на Петър Дънов през 2022 г. ще започне
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за житния режим на Петър Дънов

Житният режим на Петър Дънов през 2022 година ще стартира от 18 февруари, когато Слънцето към този момент е навлязло в тропическият знак на Водолея, а Луната е почнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата - Дева. Така целият режим ще бъде на разпадаща се Луна, което най-добре способства за пълноценното изчистване на организма.

Идеята за житен режим поражда малко след основаването на Школата от Учителя, само че корените за това се крият обратно надалеч във древността. По време на зимните месеци и изключително около множеството празници към Нова година организмите ни натрупват непотребни килограми и голям брой отрови.

Още преди хилядолетия Фебруа Februalia, Februatio, е бил римски празник на ритуалното филтриране, който се е провеждал от 13-ти до 15-ти ден от втория римски месец (след зимното слънцестоене). Произходът му се свързва с римския господ Februus, олицетворяващ пречистването. По-късно този празник се включва в Луперкалия (Луперкалиите са корените на настоящия празник на любовта Свети Валентин.). Някои източници свързват латинската дума за тресчица (febris) със същата концепция на филтриране, заради изпотяване.

Житният режим в Школата на Учителя е даден в началото единствено с чисто жито (негрухано, за покълване), а за този, който изпитва усложнение, може да си добави по избор плод, ядки, мед или комбиниране от трите.

Ето какво споделя Учителят за режима:

„ Онези от вас, които имат слаб корем или слаби гърди, които са нервни, сприхави, дано се подложат на житен режим за един, два, три месеца най-вече. През това време не би трябвало да използват никаква друга храна, нито самун, с изключение на да дъвчат суровото жито, изчистено и измито. Ако ви се види доста за един месец, направете опит за една седмица. Ще накиснете от вечерта 100 грама жито във вода, ще го разделите на три равни елементи, ще дъвчете заран, на обед и вечер. Ако ви се пие вода денем, ще пиете колкото желаете. Ако бяхте се сложили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде здрава и контролирана. Почувствате ли нещо дисхармонично от опита, спрете го.”

През първите три дни е хубаво да се захраните, с цел да може организмът ви да се приготви.

Примерно меню:

Закуски:

заран: плодове – 1 плод - ябълка, круша или портокал; покълнало жито, накиснати орехи

междинни закуски – 1 плод, накиснати орехи или бадеми,

Салати

Салата от 1 морков, 1/2 авокадо на пюре, накиснато сурово слънчогледово семе, лимонен сок

Салата от алено цвекло и моркови, лимонен сок, накиснато слънчогледово семе, магданоз

Салата от сурово алено цвекло, ябълка, морков-посипани с накиснати семена белен слънчоглед, ситно нарязан магданоз, няколко капки лимон, без сол и без лой

Салата от едро настъргани на ренде морков, тиквичка, целина, алена чушка –нарязана, овкусени с лимонен сок, ситно нарязан магданоз, изкиснато сурово слънчогледово семе

Супи

„ Ангелска чорба “ – 3 приблизително огромни картофа - обелени и сварени цели – без сол, без лой и подправки. Добавен лимонен сок и свеж магданоз.

Картоф, пиперка, морков, сварени във вода, без сол и лой, с подправки - чубрица, копър, лимонен сок.

Крем чорба от картоф, моркови, целина – сварени и пасирани; магданоз, лимонен сок

Основни

Варени картофи, без сол и без лой, с морков, магданоз и няколко капки лимон

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР