Жителят на с. Равнец, община Генерал Тошево, Иван Стоянов се

...
Жителят на с. Равнец, община Генерал Тошево, Иван Стоянов се
Коментари Харесай

Нов бизнес: Иван от Равнец вдигна слънчева централа в двора и си осигури добър доход за цял живот

Жителят на с. Равнец, община Генерал Тошево, Иван Стоянов се снабди с фотоволтаична централа и ще продава творби с нея ток на енергото.

Това е първият битов клиент на Енерго-про, който има лична работеща слънчева централа, оповестиха от енергийната компания, която е построила оборудването и го е включила към мрежата си, осведоми " ".

Стоянов поръчал построяването на слънчев парк в парцела му в с.Равнец на поделението за Енергийни услуги на Енерго-про. На повърхност от 176 квадрата в с. Равнец компанията инсталирала 108 панела с обща конфигурирана мощ 29,7 kWp.

Предала оборудването готово „ до ключ “. Освен съвременен хардуер слънчевият парк има и първокласна система за отдалечен мониторинг, която обезпечава непрекъснато наблюдаване над работните процеси. Според прогнозите за година централата ще създава към 34,6 MWh електрическа сила. Токът ще бъде изкупуван по преференциални цени. „ Това е един сигурен и непрекъснат приход за идните години “, разяснява Иван Стоянов рентабилността на направената от него инвестиция.

Битовите консуматори ще бъдат насърчавани сами да си създават ток от възобновими източници, планува една от ограниченията по тактиката „ Кръгова и нисковъглеродна стопанска система “ на Националната стратегия за развиване "България 2030 ".

Според нея крайните клиенти ще получат опция да вземат участие в „ общности за възобновима сила “, които могат да създават, използват, акумулират или продават сила от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС).

За задачата ще има промени в нормативната и регулаторната рамка, показват създателите на тактиката. Подробности по какъв начин ще стане това и какъв брой ще коства обаче в тактиката не е посочено. Целта на ограниченията е силата от ВЕИ да доближи 27,09% дял в брутното извънредно ползване до 2030 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР