Жителят на нидерландския град Бенеден-Леуен Андрис ван Бейк смята, че

...
Жителят на нидерландския град Бенеден-Леуен Андрис ван Бейк смята, че
Коментари Харесай

Откриха предполагаема снимка на Ван Гог в Нидерландия

Жителят на нидерландския град Бенеден-Леуен Андрис ван Бейк счита, че е намерил снимка на известния художник Винсент Ван Гог (1853-1890) в остарял фамилен албум, платен на битпазар, заяви ТАСС, базирайки се на локален ефирен канал. 

" Колекционирам фотографии от 19-и век. Купих този фамилен албум на битпазар в град Пюрмеренд. У дома деликатно изследвах фотографиите и мисля, че на една от тях е Ван Гог. Съдейки по надписа на гърба й, тя е направена през 1884 година от фотографа Дирк Ян ле Гран от Бреда, който е живял на същата улица като бащата на художника ", споделя Ван Бейк.

Колекционерът е посочил фотографията на неколцина специалисти и другари. Всички те намират поразителна аналогия. На друга фотография, съгласно него, е изобразена по-малката сестра на известния художник Вил (Вилхелмина) ван Гог.

Понастоящем специалисти от Музея на Ван Гог в Амстердам изследват фотографията. Ако тя в действителност изобразява известния художник, то на нея той е на 30 години.

Телевизионният канал Omrup Gelderland отбелязва, че все още е известна единствено една непокътната снимка на Ван Гог, който не е бил огромен обожател на зараждащото се ново изкуство, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР