Жителката на Никопол Оксана Сова е идентифицирала останките на починалия

...
Жителката на Никопол Оксана Сова е идентифицирала останките на починалия
Коментари Харесай

Жена откри загиналия си при защитата на Изюм съпруг по татуировка на ръката - Свят

Жителката на Никопол Оксана Сова е идентифицирала останките на умрелия си брачен партньор Серхий по фотография, направена по време на ексхумацията на телата от всеобщия гроб в Изюм , оповестиха от осведомителния щаб на Днепропетровска област.

На фотографията се вижда почерняла ръка с жълта и синя гривна и татуировка.

36-годишният Серхий Сова е работил като лидер на кучета. През 2014 година отива да служи като доброволец, а през 2022 година е в състава на 93-та бригада " Студен Яр ". Според Оксана тя е говорила със брачна половинка си за финален път на 19 април.

Мъжът има деветгодишна щерка Елина и наследник Марат на 14 година Момчето написа писмо до украинския президент Володимир Зеленски и моли за подпомагане за бързото връщане на бащиното му тяло вкъщи и погребението му.

" Това е ръката на моя татко, боец и бранител на Украйна, който се бори за свободата на страната от 2014 година насам. Майка ми разпозна татко ни по татуировките по тялото му. Тази ръка е знак на украински боец, който е невредим и самоуверен. Много се гордея с него! За мен ще бъде чест да приема посмъртно премия от вас за татко ми ", написа детето.

През септември в град Изюм, Харковска област, който беше освободен от украинските войски по време на контраатака, беше открит всеобщ гроб с минимум 440 тела на цивилни и бойци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР