Жителка на Великобритания е преживяла истински кошмар, след като бе

...
Жителка на Великобритания е преживяла истински кошмар, след като бе
Коментари Харесай

Британка изживя истински кошмар - украинска бежанка я обвини в „робство

Жителка на Англия е претърпяла същински призрачен сън, откакто бе упрекната в „ иго “ от бежанка от Украйна. За това описа самата Хана Дебенхам пред .

Както британката изясни на изданието, тя открила бежанката в един от уеб страниците, които популяризират услугите на украински помощници. Но по-късно украинката се обадила на полицията и я обвинила, че „ е била употребена като робиня и бавачка на деца под прикритието на скица за украински бежанци “.

" Тя съобщи, че е взела участие в насилствен труд, сподели, че е била принудена да чисти къщата и да се грижи напълно за децата. Всичко това беше безспорна неистина ", споделя британката.

Едва два месеца по-късно Дебенхам е осведомена, че полицията е прекратила делото против нея заради липса на доказателства. През този интервал от време британката трябвало да издържи дълъг разпит от полицията, напрежение у дома, а кариерата й била сложена в заплаха.

Историята на Хана сигурно е ясна илюстрация на остарялата сентенция, че никое положително дело не остава ненаказано. Той също по този начин демонстрира по-тъмната страна на скица, която, въпреки и превъзходен избавител за голям брой украински фамилии, не е без проблеми.

Въпреки че доста британци са основали обогатяващи другарства с тези, за които са отворили домовете си, има и такива, които същински съжаляват за гостоприемството си.

През юли стана ясно, че 29-годишният охранител Тони Гарнет е напуснал дългогодишната си партньорка Лорна, майка на двете му дъщери, поради 22-годишната украинка София Каркадим, откакто тя се е преместила в фамилния дом.

Хана признава, че може би наивно не се е тормозила от вероятността да одобри украинско семейство в дома си.

Дребна и отзивчива, постоянна църковна терапевтка, трудотерапевтът е възпитана да прегръща благотворителността и е прекарала целия си трудов живот в специалности, свързани с грижите. Така че, когато държавното управление оповестило своята скица за наново настаняване по-рано тази година, Хана инстинктивно знаела, че желае да взе участие.

Тя сигурно имала изискванията да го направи - преди 18 месеца Хана и нейният брачен партньор от 12 години, който също работи в опазването на здравето, се преместили в дом с осем спални в Ъкфийлд, Източен Съсекс, който усърдно се заели да ремонтират.

След като се обърнала към украинска благотворителна организация, Хана в началото била свързана с жена, която имала шестгодишна щерка, само че ангажимента пропаднала.

„ Отказах, защото през цялото време дамата непрестанно ми искаше пари по леко нападателен метод. Просто не се усещах добре “, спомня си Хана.

Следващият й пристан бил добре прочут уеб страница, който популяризира украински помощници. „ Мислех, че по този метод към момента мога да пренастаня някого, само че също по този начин да му дам дребна седмична прехрана за гледане на деца “, споделя тя.

В края на май тя попаднала на профила на 36-годишна жена, чието име изданието икономисва, само че която ще назовем Катя.

Учителка по британски, която идва от региона на Виница в Западна централна Украйна, тя реагирала с неспокойствие на първичното известие на Хана. „ Разговаряхме в WhatsApp и тя ми сподели, че е учителка по британски, която беше доста уплашена, защото имало бомбардировки на 30 благи. “

Хана споделила на украинката, че ще й помогне да кандидатства за виза за влизане в Обединеното кралство и че може също по този начин да й заплаща да гледа дете, както и да й помогне да кандидатства за работа като асистент-учител, в случай че желае.

В този миг Катя загатнала, че има десетгодишна щерка, която би желала да пристигна в Обединеното кралство в бъдеще. „ Казах й, че би трябвало да докара щерка си “, спомня си Хана.

„ Тя ми отговори, че плаче от наслада. Като цяло тя изглеждаше разчувствана и признателна. И аз бях разчувствана. Предполагах, че ще станат част от фамилията. "

След като молбите им за виза били обработени, Катя и щерка й долетяли на Хийтроу с късен нощен полет от Полша на 25 юни и били взети от брачна половинка на Хана. Те получили лична спалня и баня и имали свободата да употребяват, както пожелаят, цялата къща.

Хана се срещнала с новите си посетители в къщата за първи път на идната заран. „ Изглеждаше доста щастлива, че е тук. Тя ми даде бутилка полска водка и няколко магнита за ледник, които ми се сториха доста сладки.

През първите няколко дни Хана направила всичко допустимо, с цел да помогне на новите си посетители да се настанят.

„ Взех годишен отпуск и й помогнах да кандидатства за банкова сметка, както и помогнах да уреди учебно заведение за щерка си. Също по този начин я заведох да пазари храна и учебни обувки за щерка й и й дадох £160 в брой – еквивалента на половината й самолетен билет – тъй че тя имаше пари за разнообразни неща.

Времето беше прелестно, тъй че правихме барбекю множеството вечери в градината. Организирах и доста дати за игра. Катя наподобява намираше нови другари на локално равнище — тя излизаше няколко вечери, до момента в който се грижихме за щерка й. “

Първоначално всичко изглеждало добре, като се изключи това, което Хана вижда по това време. „ Катя не беше добра в почистването след себе си “, споделя Хана. „ Когато и да влезеше, тя просто си събуваше обувките в коридора и оставяше всичките си пазарски чанти на всички места – и в никакъв случай не почистваше след себе си в кухнята. “

Въпреки това Хана споделя, че в началото се е пробвала да даде на Катя малко време за глътка въздух. „ Знаех, че им би трябвало време, с цел да се открият. В последна сметка обаче желаех връзката да е устойчива, тъй че след към седмица й споделих безшумно, че би било потребно, в случай че тя просто прибира обувките си и почиства след себе си.

„ Всеки път тя кимаше, споделяше „ да “, след което просто го правеше още веднъж. “

Когато към края на втората седмица на Катя в къщата й тя продължи да оставя следа от трохи и мръсни чинии след себе си, Хана споделя, че нейната учтива молба да съблюдава някои домашни правила е била посрещната с яд.

„ Върнах се от един работен ден и открих къщата в неразбория, само че когато споделих на Катя, че това не е добре, тя заплаши, че ще си събере багажа и ще си тръгне “, спомня си Хана.

„ Казах й, че е неуместно и непочтено по отношение на щерка й. “

След това, споделя Хана, Катя оставала мрачна в нейно наличие. — Всъщност тя не говореше с мен, в случай че не й се постановяваше. Всичко беше много мъчно.

Събитията достигнали своя връх, когато към края на третата седмица на Катя със фамилията, тя имала среща в офиса за помощи в Луис и останала ужасена, когато Хана не успяла да я откара.

„ Онзи ден работех от у дома, само че имах срещи, по тази причина й споделих, че ще би трябвало да вземе рейса “, ​​казва тя. „ Тя затръшна вратата и когато се върна, мина около стаята ми, без да каже дума. “

По-късно вечерта Хана отишла в стаята на Катя, с цел да попита по какъв начин е предходна срещата й с компенсациите.

„ Тя ми сподели, че са утвърдени, само че към момента изглеждаше доста нещастна. Беше необичайно “, споделя Хана.

„ В този миг загатнах, че не е хубаво да се затръшва вратата и тя още веднъж сподели, че ще опакова багажа си.

„ Казах й да не прави нелепости, само че в случай че е нещастна в нашия дом, вместо да насочва закани да напусне, би трябвало да се опитаме да измислим нещо за няколко седмици в бъдеще, с цел да й дадем време да направи други проекти. Тя единствено сви плещи. "

Хана оставила гостенката си да се успокои и я видяла чак на идната заран, когато Катя станала извънредно рано.

„ Тя постоянно ставаше чак в 8:15 сутринта, тъй че нормално давах на щерка й закуска и я приготвях за учебно заведение, само че този път тя стана в 6 сутринта “, споделя Хана.

„ Помислих си, че може да обръща нов лист. “ Бързайки да тръгне за работа, Хана се сбогувала небрежно, предполагайки, че ще види Катя вкъщи същата вечер.

Но... Вместо това, след една заран на служебни срещи, Хана присъединила телефона си, с цел да види голям брой пропуснати позвънявания и гласови известия от брачна половинка си.

„ Той се опитваше да се свърже с мен цяла заран, с цел да ми каже, че се е опитвал да тръгне за работа, когато полицията е пристигнала. Те към момента бяха с него и ми сподели, че би трябвало да звънна незабавно “, спомня си Хана.

Сърцето й се свило, тя се обадила назад - единствено с цел да бъде предадена на един от служителите на реда, който й споделил, че би трябвало да приказват с нея по обвиняване в съвременно иго.

„ Чувствах се по този начин, като че ли целият свят се беше стоварил върху мен. Буквално не можех да допускам на това, което чух “, споделя тя и очите й се пълнят със сълзи.

" Попитах защо, за бога, говорите. "

Обърканата Хана можела единствено да слуша листата с обвинявания: Катя я била докладвала за насилствен труд, потвърждавайки, че е била принудена да чисти къщата и да обезпечава грижи за децата на цялостен работен ден.

„ Всичко беше цялостна неистина “, споделя тя. „ Не я бяхме помолили нито един път да почисти къщата и през всичките три седмици, когато беше там, тя гледаше децата не повече от няколко часа, тъй като по-голямата ми беше на учебно заведение, а по-малката ми върви на детска ясла на цялостен работен ден.

Въпреки това служителят на реда ми сподели, че това е доста съществено обвиняване, което може да докара до доживотна присъда и че идната стъпка е публично изявление.

Оставих телефона, усещам, че ми се гади. “

След кошмарно изкарване на остатъка от работния си ден, Хана се върнала вкъщи и намерила стаята на Катя разчистена. „ И двамата със брачна половинка ми бяхме в потрес “, споделя тя. „ Чувствах се толкоз зле, защото и двамата я бяхме спонсорирали, а тя единствено ме беше обвинила.

„ Всеки ден се събуждах с гадене в стомаха, молейки се да получа известие, че следствието ще бъде прекъснато.

Просто не можех да допускам, че съм в тази обстановка.

„ Прекарах кариерата си в грижи за уязвими хора – и в този момент същата тази кариера беше застрашена от тези подправени обвинявания. “

Изминава агонизиращ месец, преди Хана да бъде извикана за следващо изявление от служители на реда, прикрепени към полицейския екип за съвременно иго, основан в Ийстбърн.

„ От самото начало тонът беше конфронтационен “, споделя тя.

След 90-минутно разпитване на Хана било казано, че следствието ще отнеме повече от предстоящото.

„ За следващ път бях оставена да се чудя дали ще бъда съдена. Изглеждаше като полуда това да се случи, само че тогава цялата обстановка беше луда, тъй че не можех да отстрани опцията да се озова зад решетките.

По-големият й наследник, на който трябвало да каже за обвиняването, тъй като можело да бъде свикан като очевидец, също бил смутен.

„ Той ме попита дали съм в неволя и непрекъснато ме питаше за това по-късно “, споделя тя, а очите й още веднъж се пълнят със сълзи.

„ Той беше необикновено угрижен. “

Минават още два месеца, до момента в който предишния месец Хана получила имейл от полицията, който й споделя, че няма задоволително доказателства, с цел да я обвинят. „ Облекчението беше голямо, само че бързо беше сменено от яд. “

Този яд е ориентиран както към полицията, която съгласно нея е била излишно жестока, по този начин и, несъмнено, към Катя.

„ Дъщеря й към момента върви на учебно заведение тук, което допуска, че към момента е в региона “, споделя тя.

„ Всеки път, когато заведа най-малкото си дете на детската площадка, сърцето ми се свива. “

Какво, за бога, може да се крие зад обвиняването й? „ Каквито и да бяха събитията й вкъщи, нямаше опрощение за това, което направи “, споделя Хана.

„ Трудно е да не си помисля, че е била стимулирана от завист. Как другояче да го обясня? "

Когато Mail се обръща към украинката с молба за коментар, Катя не дава отговор на молбата.

Въпреки всичко Хана упорства, че отхвърля случилото се да попречи на вярата й в благотворителността.

„ Мисля за новите благоприятни условия, предоставени на дребното момиченце на Катя тук, и да съм част от това е прелестно “, споделя тя.

„ Хубаво е да си благ, само че няма да го върша още веднъж. “

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР