Жителка на село в индийския щат Мадхя Прадеш отишла в

...
Жителка на село в индийския щат Мадхя Прадеш отишла в
Коментари Харесай

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара

Жителка на село в индийския щат Мадхя Прадеш отишла в гората за дърва за огрев и намерила елмаз, чиято стойност се прави оценка на 25 хиляди $. Това оповестява New York Post.



Дженда Бай събирала и продавала дърва за огрев, с цел да завоюва пари за ремонт. Забелязвайки ослепителен транспарантен камък в гората, тя го взела и изтичала бързо у дома, с цел да каже на брачна половинка си за находката. Двойката не могла да разпознава скъпоценния камък, по тази причина се обърнали към локалния бижутер Анупам Сингх.

Той удостоверил, че дамата е намерила елмаз с тегло четири карата. Семейството, което живеело в изключителна беднотия в порутена къща, възнамерява да предложи находката на търг и се надява продажбата на скъпоценния камък да им помогне да решат финансовите си проблеми.

Жената има четирима сина и две дъщери, които са пред сватба. С приходите от камъка Дженда Бай желае да реновира къщата и да провежда сватбите на дъщерите си.



По-рано беше обявено, че миньори по време на работа в Ангола, са разкрили най-големия розов елмаз за последните 300 години. Когато се обработва, той може да загуби до 50 % от първичния си размер.

Източник: New York Post


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР