Жителка на Хисаря сподели за една добра постъпка, но едновременно

...
Жителка на Хисаря сподели за една добра постъпка, но едновременно
Коментари Харесай

Мъж пострада на улица в Хисаря, помогна ли му някой

Жителка на Хисаря показа за една добра постъпка, само че по едно и също време с това изрази и отвращение. Жената е видяла възрастен мъж да пада на земята. От удара потича кръв от главата му, а множеството очевидци не се трогват. Единствено тя стопира колата си по средата на пътя, с цел да помогне на потърпевшия човек. След известни старания съумява да го вдигне на крайници. Свидетели на случката са станали и други водачи, които са показали безразличието си с подминаване. Младата дама въпреки всичко откарва мъжа до дома му. Дори му купува любеница, за която в действителност е бил тръгнал. Историята беше публикувана в обществената мрежа, където мнозина адмирираха постъпката.

„ Сега ще ви опиша една история за бездушието... Карайки през днешния ден по един от булевардите в Хисаря, видях, че един очевидно възрастен мъж на към 75-80 год. пада на пътя, при което до момента в който стигна с колата до него, го подминаха най-малко 5 коли (карани от МЪЖЕ), а най-учудващо е, че един човек от самото начало си вадеше колата от гаража, който се намира тъкмо против него и още веднъж - реакция НИКАКВА!!! Спрях тъкмо против него, по средата на пътя, с цел да спра колите, които по този начин или другояче подминаваха, само че с вярата да ги спра да не карат на 2 метра от главата му, която беше ударена и кървеше. Поне 5 мин не успявах да го подвигна, а колите продължаваха да минават и просто ме гледаха по какъв начин се пробвам да го изправя... Попитах го на къде е тръгнал и той ми сподели, че му се яде любеница... За благополучие съумях да го прибера до тях, отидох и му купих любеница. Та… мисля, че каквото и да кажа ще е малко, само че съм сигурна, че все някой от тези, които го подминаха безучастно ще прочете поста, по тази причина и го пиша - ТИ СИ СРАМ!!! МЪЖЕТЕ биха помогнали! На мястото на този дядо, можеше да е твой или различен непосредствен! И него ли щеше да подминеш? Много рядко споделям отрицателно мнение, за каквото и да било, само че мощно ме разстрои мисълта, че сеирджиите в града са повече от хората! Възпитавайте децата си!, “ написа Денислава Петров.

„ Какво да кажа. Поклон пред теб Дени. Дядото е имал шанс да го срещнеш ти. Респект. Само мога да кажа, че тези студени душици, могат да се учат от теб. Тъжно е... Жалко е... че сме на дъното по човещина, “ написа жена.

„ Жалко! Жалко, че в един дребен град,в който хората се познават, царува безсърдечие! Липсва състрадание, липсва нуждата да окажеш помощ... липсва общественост... по-лесно е да подминеш, да се направиш, че не е си видял... и още десетки извинения, с цел да успокоиш съвестта си. Но Denislava Petrov надеждата ми е във вас младите, интелигентни и съчувствени хора... и образеца, който давате, “ разяснява различен.

„ Труден поминък е добротата. Въпрос на образование и ценностна система. Трябва да е всекидневие. “

„ Дълбок реверанс, госпожо! А на тези, които са го подминали, е добре да им се подсети, че никой, в никакъв случай и на никое място не е застрахован, от каквото и да било! “

„ Респект към такива хора като теб, само че за жалост света се изроди и по-често може да срещнеш някой да ти направи мръсно, в сравнение с положително. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР