Жителка на град Люберци край Москва в навечерието на рождения

...
Жителка на град Люберци край Москва в навечерието на рождения
Коментари Харесай

Жена разбра на рождения си ден, че е умряла преди 11 години


Жителка на град Люберци край Москва в навечерието на рождения си ден разбра, че е умряла преди 11 години, това тя научила, когато кандидатствала за надбавка за малолетни деца, оповестиха съветски медии.

Дамата сподели, че е получила позвъняване от отдела за обществени помощи на локалното кметство. „ Първо споделиха, че няма удостоверение за претовареност, споделям ще го показва. А те ми дават отговор: „ Не, не е това въпросът. Просто, не знаем по какъв начин да ви го кажем. Ние - споделят те - не можем да ви дадем надбавката, тъй като имаме в ръцете си вашия смъртен акт. Вие сте записана като умряла на 29 ноември 2011 година “, описа дамата.

Както се оказа, смъртният акт съдържа данните на нейна съименичка, които напълно съвпадали. С едно единствено изключение – местожителството. Покойната адашка живеела в южния град Ростов, където умряла през 2011 година.

Сега пострадалата ще би трябвало да потвърди, че е жива освен физически, само че и по документи. Перспективата за „ възкръсването ” не я радва доста, само че тя няма различен излаз. Вече се е свързала с няколко служби, само че ще би трябвало да обиколи още няколко институции.

По-рано в Московска област оповестиха, че калкулаторът на приходите за публични услуги ще опрости приемането на детски надбавки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР