Жителите в района на блоковете Енергетик 1 и Енергетик 2

...
Жителите в района на блоковете Енергетик 1 и Енергетик 2
Коментари Харесай

Огромни дупки тормозят шофьорите в русенски квартал

Жителите в региона на блоковете " Енергетик 1 " и " Енергетик 2 " в русенския квартал " Здравец Изток " се оплакват от големи думи в настилката, заради което колите им са непрекъснато в ремонт.

" Може би от 2-3 години инфраструктурата е доста неприятна. Хората се оплакват, че си начупват колите. Една жена с количка по какъв начин може да се придвижва. Много грозна е гледката, а нашият квартал по принцип си е хубав зелен квартал ", споделя Пламен Левенски пред.

Движението в региона е все по-натоварено поради болничното заведение и комерсиалния център, които са наоколо. В квартала никой не помни по кое време за последно е осъществяван ремонт на асфалтовата настилка.

От Община Русе разясниха, че към този момент има направен план и е оповестена социална поръчка за повсеместен ремонт на региона. За него са заделени 360 хиляди лева Очакванията са той да стартира през август.

" Предвижда се осветяване, слагане на устройства за регламентиран достъп, замяна на бордюри, водоотвеждане и преасфалтиране. Според мен за 2-3 месеца това може да бъде изпълнено без проблем. Стига да има положително време за това, като атмосферни условия ", споделя Магдалина Илиева, зам.-кмет по " Устройство на територията " на Община Русе.

За облагородяване и на други региони в града за тази година са планувани още 1 800 000 лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР