Жителите в чужбина са изправени пред забрана за влизане в

...
Жителите в чужбина са изправени пред забрана за влизане в
Коментари Харесай

ЕС следва Германия и затваря граници за британци и други чужденци

Жителите в чужбина са изправени пред възбрана за влизане в Европейски Съюз поради варианти на ковид. Европейски Съюз следвайки немския проект, ще стопира негражданите на блока и британците от пътувания до съюза, оповестява " Гардиън ".

Държавите-членки на Европейски Съюз са свободни да постановат краткотрайни забрани за влизане и за пасажери , влизащи от страни отвън Европейски Съюз с региони с вирусни разновидности, се споделя в проектопредложение.

Предложението идва, защото огромно изследване демонстрира, че разпространяването на ковид в Англия може да се е нараснало от началото на последното блокиране.

Необходимостта да се ограничи разпространяването на новите разновидности на ковид ще д оминира в полемиките сред 27-те държавни и водачите в четвъртък.

Разпространението на разновидностите, без значение дали страната е в Европейски Съюз или отвън блока, би било задоволително , за да се забрани пътуването според документ с оферти, направен от немското държавно управление.

" Когато държавите-членки считат това за належащо за запазване на публичното здраве , те са свободни да постановат по-нататъшни краткотрайни забрани за влизане и за транспорт на пасажери, влизащи от трети страни с региони с вирусни разновидности ", пишат немски чиновници.
 Германия обмисля затваряне на вътрешни и външни граници
Германия обмисля затваряне на вътрешни и външни граници

Включително на границите сред провинциите

В четвъртък шефът на кабинета на Ангела Меркел Хелге Браун съобщи пред телевизия ARD, че вътрешните граници на Европейски Съюз също ще би трябвало да бъдат затворени , в случай че новите по-предавани разновидности не могат да бъдат сложени под надзор.

" Опасността е, че когато инфекциите се усилят в една страна, тази разновидност става болшинство и по-късно инфекцията повече не може да бъде следена ", изясни той.

" И затова даже по-стриктни правила за секване на нашите вътрешни граници са неизбежни , и защото никой не желае това, значимо е да действаме дружно в този момент ", посочи Браун.

В немския документ, изпратен до 27-те държави-членки по-рано тази седмица, чиновници в Берлин пишат, че " отбраната на здравето на жителите на Европейски Съюз , като в същото време се подсигурява независимост на придвижване в границите на Европейски Съюз и пътешестване без гранични инспекции в Шенгенското пространство , постанова на подхващат координирани дейности за ограничение на разпространяването на нови разновидности, засягащи вируса Sars-CoV-2 ".
 Фон дер Лайен позволи още ограничавания в страните членки
Фон дер Лайен позволи още ограничавания в страните членки

Схинас: Сертификатът за имунизация може да бъде въведен до края на месеца

" Досега известните разновидности са B117 (британска мутация) и 501V2 (южноафриканската мутация); има боязън, че ще се появят спомагателни разновидности. Само в случай че държавите-членки подхващат взаимни и координирани дейности, вирусът може да бъде овладян дейно . Поради тази причина виждаме незабавна нужда да се работи, с цел да се предотврати или най-малко забави разпространяването на тревожни разновидности на вируси до и в границите на ЕС+ (държави-членки на Европейски Съюз плюс Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия ). "

Приоритетът , споделя немското държавно управление, е да се поддържат съществени вериги на доставки , като в същото време се ограничи по-нататъшната зараза.

Берлин предложи тестови центрове на вътрешните граници на Европейски Съюз като един инструмент , със наложителна карантина за тези, които идват от региони с високо разпространяване на новите разновидности.

Изключения биха имали единствено за пренос и хората , работещи в бранша на пътническия и товарен превоз и здравните служащи .

Но Берлин съобщи, че разпространяването на вирусни разновидности в някои елементи на Европейски Съюз също би трябвало да бъде добавено към критериите за ограничение на свободата на придвижване, с опция за възбрана на придвижване отвън зона с вирусен вид " в сходство с националното законодателство, да вземем за пример към Радиус 15 км ".

Дипломатически източници обявиха, че има решителност да се избегнат сцените от март и април предходната година, когато страните действаха едностранно, с цел да затворят границите си за съграждани от Европейски Съюз .
 Европейски Съюз има цел: Договор за имунизационни документи до края на месеца, след това и по света
Европейски Съюз има цел: Договор за имунизационни документи до края на месеца, след това и по света

Иска и 70% имунизиране на възрастните в блока до лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР