Жителите са помолени да останат на закрито, след като избягалият убиец от Пенсилвания е забелязан отново, този път вероятно с оръжие, казва полицията

...
Осъден убиец, който избяга от затвор в източна Пенсилвания преди
Коментари Харесай

Осъден убиец, който избяга от затвор в източна Пенсилвания преди почти две седмици, е бил забелязан отново в понеделник вечер и може сега да бъде „вероятно въоръжен с оръжие“, предупреди полицията, призовавайки жителите наблизо да останат на закрито и да заключат вратите си.

Последното наблюдение на 34-годишния Данело Кавалканте – първото, за което се съобщава от събота – носи повишено чувство за опасност, тъй като издирването навлиза в своя 13-ти ден във вторник.

Беглецът е бил забелязан в град Южен Ковънтри в окръг Честър, на около 20 мили северно от окръжния затвор, от който е избягал, според спешен сигнал изпратено в понеделник вечерта до жителите на района чрез имейл и текстово съобщение.

„Жителите в района са помолени да заключат всички външни врати и прозорци, да обезопасят превозните средства и да останат на закрито“, се казва в предупреждението и се добавя, че има съобщения за беглеца в района на пътищата Ридж, Ковънтривил и Дейзи Пойнт, „вероятно въоръжен с оръжие“. може да е въоръжен – въпреки че многократно е описван като опасен.

Кавалканте беше държан в затвора на окръг Честър, в селски район на около 30 мили западно от Филаделфия, след като миналия месец беше осъден за убийство от първа степен за убийството на бившата му приятелка, 33-годишната Дебора Брандао. Той избяга от ареста на 31 август, започвайки продължилото цял ден издирване.

Преди понеделник вечерта не е имало съобщения за забелязване на Кавалканте от уикенда, когато властите казаха, че той се е промъкнал през периметъра на полицейско издирване. Полицията казва, че той е откраднал микробус, променил е външния си вид и се е появил в събота в домовете на хора, които е познавал преди години, на повече от 20 мили извън периметъра на търсене. След това той изхвърли автомобила в полето на град East Nantmeal и изчезна, съобщиха властите.

Развитието през уикенда промени търсенето на полицията, която преди това беше фокусирана върху периметър на търсене, включващ ботаническа градина – просто на няколко мили от затвора – където е бил забелязван многократно.

Въпреки променящите се райони на търсене, всички докладвани наблюдения на Кавалканте досега са в окръг Честър.

В събота вечерта, Cavalcante се появи в дома на East Pikeland Township на свой познат, когото познаваше преди няколко години, каза подполковник Джордж Бивънс от щатската полиция на Пенсилвания на неделна пресконференция.

Той разговаря с познатия на Звънна камерата на звънеца, която засне новия му гладко избръснат вид, но човекът не беше вкъщи и не отговори, за да се срещне с Кавалканте, каза Бивънс.

След това Кавалканте се опита да се свърже с друг познат в близкия район на Финиксвил . Този човек също не е бил вкъщи, но се е обадил на полицията, след като обитателка е видяла избягалия затворник, според Бивенс.

„Той се нуждае от допълнителна помощ. Той се нуждае от ресурси в дългосрочен план и той ги търси“, каза Бивенс на пресконференция в понеделник следобед.

Въпреки че Кавалканте досега успява да избегне стотиците полицаи, които го издирват, полицията каза те не вярват, че той ще може да пресече държавните граници.

„Не вярвам, че той има ресурсите да се измъкне от Пенсилвания“, каза Бивънс.

Как Кавалканте успя да остане в бягство толкова дълго време

Кавалканте напусна затвора, като „крачеше“ между две стени, прескочи ограда и премина през бодлива тел и се насочи към гората.

< p>Въпреки няколко наблюдения оттогава полицията каза, че е изправена пред предизвикателства, докато необичайно дългото издирване на Кавалканте се проточи – усилие, което един служител описа като „тактическа криеница“.

„Ние провеждаме разследвания на бегълци всеки ден от годината в тази общност... повечето не водят до продължително издирване като това,” каза Бивенс в понеделник.

Повечето избягали затворници са заловени в рамките на 24 часа, а повечето от тях в рамките на два мили, каза главният анализатор на правоприлагането и разузнаването на CNN Джон Милър.

Според Бивенс предизвикателствата при намирането на Кавалканте включват:

• Търсенето започва в голяма, гъсто гориста зона с много места за скриване.

• Беше трудно да се осигури периметър на търсене, където Cavalcante беше забелязан няколко пъти, тъй като имаше „масивна“ система от подземни тунели, големи дренажни канавки и гъста растителност.

• Полицията не получи обажданията от съдебния екип, с когото Кавалканте се опита да се свърже в събота, до часове по-късно.

„Нито един периметър не е 100% защитен. Това не е стена, няма таван, няма всички неща, които обикновено можете да използвате, ако се опитвате да задържите някого“, каза Бивенс.

The Longwood Gardens зоната, където служителите по-рано бяха създали периметър, беше особено предизвикателство, според Бивенс.

„Имахме тактически екипи там от множество агенции и дори тогава беше проблематично да се опитаме да го заловим или за да го намеря отново“, каза Бивенс. „Прикритието е толкова гъсто и просто има множество места за скриване.“

Въздушно видео от 8 септември показва офицери на коне на площад Кенет, които търсят в тревата, толкова дълга и гъста, че поглъща краката на конете.

Ранните етапи на търсенето в гората се изиграха в полза на Кавалканте, каза в понеделник Робърт Кларк, заместник-ръководител на маршалската служба на САЩ.

„Той беше в зона от 8 квадратни мили с много труден влак, до който беше много трудно да се стигне“, каза Кларк.

Но в градска среда предимството е на страната на правоприлагащите органи, каза Кларк.

„Той беше играя на онази тактическа криеница в гората. Сега вярвам, че правоохранителните органи са в предимство, защото той е в градска среда и това правят нашите следователи“, каза Кларк в понеделник.

Хронология на известните наблюдения на Кавалканте

В допълнение към убийството на Брандао – той я е намушкал 38 пъти пред двете й малки деца, според прокурорите – Кавалканте също е издирван по дело за убийство през 2017 г. в Бразилия, родната му страна, каза служител на Службата на маршалите на САЩ.

Щатската полиция на Пенсилвания съобщи, че са съобщени множество достоверни наблюдения на избягалия затворник. Ето какво знаем за някои от местата, на които според полицията е бил Кавалканте:

31 август: Кавалканте се вижда на видеозапис от камера за наблюдение на затвора, докато бяга от затвора в Честър Каунти. Видеото го показва как „разхожда раци“ между две стени в двора за упражнения – поставяйки ръцете си на едната стена, а краката си на другата – и трептящо нагоре извън видимостта, каза действащият надзирател на затвора Хауърд Холанд. След това Кавалканте изтича през покрив, прекатери друга ограда и мина през бодлива тел, каза Холанд.

1 септември: Райън Дръмонд, който живее в квартала, където се намира затворът , каза, че Кавалканте е влязъл в дома си в град Покопсън и е взел храна, преди да напусне, съобщи WPVI, филиал на CNN.

2 септември: Кавалканте е забелязан на видео за наблюдение на около 2,5 мили от затвора , казаха властите.

4 септември: Охранителна камера е записала беглеца в Longwood Gardens, на около 3 мили от затвора, съобщиха властите.

5 септември: Жител на района съобщи, че е видял Кавалканте в корито на рекичка в имота на обитателя, каза Бивенс.

Сряда: Показано е изображение от следова камера Cavalcante в или около Longwood Gardens, но служителите научиха за това наблюдение в четвъртък вечерта, според Bivens.

Петък: Властите съобщиха за две наблюдения на Cavalcante в района на търсене. Районът обхващаше Лонгууд Гардънс.

Събота: Кавалканте открадна микробуса и в 21:52ч. местно време, той отишъл в дома на първия си познат, където бил видян на видеозапис на звънеца. След това той отиде в дома на друг стар колега в 22:07 часа. в района на Финиксвил, според Бивенс, който каза, че властите са научили за наблюденията около 00:30 сутринта в неделя.

Неделя: Откраднатият микробус е намерен изоставен в поле зад плевня в град Източен Нантмил в 10:40 сутринта

Понеделник: Полицията изпраща сигнал, че Кавалканте е бил забелязан в град Южен Ковънтри в окръг Честър, „вероятно въоръжен с оръжие“.

Джесика Ксин, Дакин Андоне, Селина Тебор, Никол Гретър, Ая Еламруси, Браян Тод, Арън Купър, Мишел Уотсън, Джесика Пратер и Поло Сандовал от CNN допринесоха за този доклад.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт в CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР