Жителите на Земята ще имат възможност да се възхищават на

...
Жителите на Земята ще имат възможност да се възхищават на
Коментари Харесай

Тази вечер най-големите планети в Слънчевата система ще бъдат видими

Жителите на Земята ще имат опция да се възхищават на планетите колоси Юпитер и Сатурн, тази нощ, а Марс ще се движи на запад всяка нощ през идващите няколко месеца.

Юпитер и Сатурн, най-големите планети в Слънчевата система, могат да се видят през цялата нощ, заяви НАСА.

В ранната вечер на 9 октомври двете планети ще се появят на югоизток, постепенно ще се движат на запад дружно със звездите през цялата нощ. Небето ще стане още по-красиво, когато двете планети образуват триъгълник с ярката звезда Фомалхаут. Двете планети ще светят с равномерна светлина и звездата ще свети.

Марс непрекъснато се движи на изток през цялата година, както нормално във връзка с фоновите звезди. Но в края на октомври Марс стопира това явно придвижване и по-късно, наподобява, обръща курса си.

През идващите три месеца, от ноември до края на януари, Марс ще се движи на запад всяка вечер. След това към края на януари още веднъж ще смени посоката си и ще продължи пътя си на изток.

Това се назовава назадничав Марс. Това се случва почти един път на всеки две години и Марс наподобява трансформира посоката си вследствие на заблуда, породена от придвижванията на нашата планета в нейната орбита, преминавайки през алената планета в нейната орбита.

Не единствено небето ще бъде украсено с тези великански тела, метеорите на Орионидите ще бъдат дейни през целия октомври и по-късно през ноември, достигайки кулминационната точка си в нощта на 20 октомври. Обикновено на пика при ясно и мрачно небе можете да видите 10-20 метеора на час.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР