Жителите на Южна Африка бяха развълнувани в понеделник след изненадващ

...
Жителите на Южна Африка бяха развълнувани в понеделник след изненадващ
Коментари Харесай

След повече от десетилетие: Сняг през юли в Южна Африка

Жителите на Южна Африка бяха разчувствани в понеделник след неочакван снеговалеж в най-големия град на страната Йоханесбург. Това са първите снежинки, които падат в региона след повече от десетилетие. Сняг последно е валял там през 2012 година

Снимка: Ройтерс

Хората, които се разсъниха при минусови температури, разгласиха фотоси и видеоклипове в обществените мрежи, изразяващи насладата си от метеорологичните феномени.

Снимка: Ройтерс

Екипи работят по почистването на снега и опесъчаването на прохода

„ Сняг в Гаутенг. Подготвях се да отида в Европа, преди малко обаче трансформирах решението си. Времето ни е същото ", разяснява консуматор на TikTok. Метеорологичната работа на Южна Африка удостоверява на страницата си в Twitter, че в Гаутенг „ в действителност вали сняг “.

Снимка: Ройтерс

Опасно високи температури се чакат също в Сърбия, Испания и Франция

Снежният и студеният фронт доближиха и до други региони в страната. На фона на вълнението на локалните хора специалистите насочиха предизвестия, че снегът може да докара до хипотермия и други рискови положения. Министерството на превоза на Южна Африка прикани пътуващите да демонстрират " в допълнение внимание " по пътищата заради " изобилния снеговалеж ".

Снимка: Ройтерс

Междувременно доста страни в Европа са обхванати от гореща вълна с рисково високи температури.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР