Жителите на Владая ще блокират главен път Е-79 от 11.30

...
Жителите на Владая ще блокират главен път Е-79 от 11.30
Коментари Харесай

Жителите на Владая ще блокират Е-79

Жителите на Владая ще блокират основен път Е-79 от 11.30 часа през днешния ден, оповестиха от инициативния комитет пред медиите. Те стачкуват против Агенция "Пътна инфраструктура " поради "безхаберието и за реализирането на реверсивното придвижване на пътя София – Перник ".

"Заниженият надзор на качеството на осъществявания ремонт, който още преди да е завършил, стартира да демонстрира своите недостатъци. Смятаме, че е незаконно при осъществяването на подобен безценен ремонт той да се прави некачествено, вследствие ремонта да се наводняват къщи, да падат подпорни стени, два месеца след асфалтирането да пропаднат шахтите и да се появят дупки ", пишат те.

Живеещите във Владая упорстват министърът на районното развиване Николай Нанков да се заеме със случая. Настояват също да се реализира краткотрайна организация на придвижването в посока София всяка заран сред 6.30 и 10 часа, а контролът по ремонта да се реализира от цивилен публичен съвет.

Недоволните желаят още възобновяване на маршрутна линия 22. "Имаме решение на Столичния общински съвет в поддръжка на възобновяване на маршрутката, както и писмени мнения в поддръжка на настояването ни от Столична община. Единствено регионалният шеф Николай Пехливанов не се преценява с казуса на жителите и не дава позволение на Столична община да разпореди линията на компания, която да прави транспорт на пасажери ", пишат те.

Оплакват се, че мъчно се реализира връзката с регионалния шеф, който съвсем в никакъв случай не може да бъде открит в регионалната администрация. "Настояваме персонално министър-председателят да се заеме със случая ", пишат още и ползват видео, в което се вижда след ремонта на пътя какво се случва в дворовете на хората наоколо до пътя, когато вали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР