Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино заявиха готовността

...
Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино заявиха готовността
Коментари Харесай

Жители на велинградски села готови за протест заради липса на път

Жителите на велинградските села Абланица, Магерово и Цветино обявиха готовността си за митинг . Причината за недоволството им е неналичието на асфалтов път до тях, както и извънредно неприятното положение на съществуващия все още, съобщи БГНЕС.
Те упорстват за разпределяне на нужната сума за създаване на обходния път на Велинград, посредством който ще бъде решен и техният проблем.
Години наред обещания от разнообразни кметове и политически сили в редица предизборни акции и нищо действително. Това обявиха хората, възмутени от това, че не престават да изминават всекидневно 15 километровия сектор до Велинград за повече от час. Те са безапелационни, че стартират ефикасни митинги, в случай че страната не позволи техния проблем .
Поддръжката на пътя е главно от хора в кметство Абланица, съобщи кметът Гълъбин Мечкарски.
От общината към този момент са създали план за построяването на околовръстен път на Велинград. Той ще изкара трафика на тежкотоварните коли от централната част на курорта и ще позволи казуса на селата. Затова и хората са безапелационни, че не желаят повече обещания.
Готови сме и на съответни дейности. Ще спрем пътя в посока Доспат, ще спрем и локалната мотриса, теснолинейката, която пътува, с цел да покажем че ни има и имаме права, съобщи Салих Трончев.
Прогнозната стойност на плана възлиза на 15-20 милиона лв.. Жителите на велинградските села чакат съответни дейности от страна на премиера Бойко Борисов. Те са безапелационни, че ще подхващат ефикасни протестни дейности в случай че страната не поеме съответни задължения за създаване на пътя.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР