Жителите на украинския град Херсон отбелязва една година от края

...
Жителите на украинския град Херсон отбелязва една година от края
Коментари Харесай

Херсон отбеляза 1 година от края на руската окупация

Жителите на украинския град Херсон отбелязва една година от края на съветската окупация. Година откакто съветските военни бяха изтласкани от града от украинските сили, херсонци са привикнали със звука на пукотевица, долитащ от левия бряг на река Днепър, където са позиционирани съветските сили, отбелязва Асошиейтед прес.

Животът на жителите на града е стеснен през днешния ден значително до дома и отиване до близкия супермаркет. Много магазини остават затворени. Общинските служащи носят бронирани жилетки и чакат да бъдат пратени на място в града, с цел да разчистят следващите парчета от следващия съветски удар.

Жителите на Херсон се надяват, че един ден естественият живот ще се завърне в града. " Когато човек живее под окупация, той осъзнава какво значи свободата ", споделя Григорий Малов, притежател на един от трите настоящи ресторанта в града.

Преди година след края на съветската окупация на Херсон украинският президент Володимир Зеленски триумфално мина по улиците на града и съобщи, че съветското евакуиране оттова е началото на края на войната. Днес обаче двете страни в спора са въвлечени в борба на изтощението. 

В деня на годишнината шепа поданици на града, загърнати с украински флагове, се събраха за малко пред монумент пред административна постройка в Херсон. Някои от тях носеха цветя, а други  - шампанско, с цел да отбележат годишнината.

Между 40-80 снаряда от друг вид падат в Херсон на дневна база, споделя Олексаднър Толоконников, представител на Херсонската районна държавна администрация. Той добавя, че всеки ден хората в Херсон би трябвало да взимат поради този обстрел.

Освен обстрела друго предизвикателство за жителите на града е по какъв начин да намерят финансови приходи. Сега в Херсон има 71 000 души. Преди войната жителите на града бяха 300 000. Повечето от хората, останали в Херсон, са възрастни. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР