Жителите на централния окръг Мур в Северна Каролина останаха от

...
Жителите на централния окръг Мур в Северна Каролина останаха от
Коментари Харесай

Окръг в Северна Каролина остана без ток след атака срещу електростанция

Жителите на централния окръг Мур в Северна Каролина останаха от събота вечерта без електричество в мразовитото време, откакто вандали откриха огън по две електрически подстанции в избрана от управляващите като " целенасочена офанзива " , предава Ройтерс.

Мотивът за нападението в събота вечерта не е явен, сподели шерифът на окръг Мур Рони Фийлдс. Поради спирания учебните заведения ще бъдат затворени в понеделник и вероятно за по-дълго. Неделните църковни служби бяха отсрочени, а прочут голф курорт остана затворен.

Инцидентите се проверяват от локални, щатски и федерални правоохранителни органи, в това число ФБР , сподели Фийлдс. Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм съобщи в " Туитър ", че е в контакт с " Дюк Енерджи Корпорейшън " която има подстанциите, и Министерството на енергетиката работи с други организации за следствие и отговор на невижданите офанзиви.

" ФБР проверява съзнателно увреждане на енергийни уреди в окръг Мур ", заявиха от федералната разследваща организация, като се позоваха на офисите си в Шарлът, Северна Каролина. " Ние сме в постоянен контакт с локалните правоприлагащи органи и сътрудници от частния бранш. "

Около 64% ​​от семействата в окръг Мур останаха без ток в неделя в най-вече селския регион на към 145 км източно от Шарлът, съгласно уеб страницата poweroutage.us.

Светлините угаснаха към 19 часа в събота за 40 000 домове и предприятия в окръг Мур. Това беше " целенасочена офанзива. Не беше инцидентна ", сподели Фийлдс. Служителите на електроснабдителната компания откриха счупени врати и доказателства за щета на оборудването от пукотевица.

Прекъсванията може да продължат до четвъртък заради степента на вредите , сподели Джеф Брукс, представител на " Дюк Енерджи ".

В неделя вечерта беше въведен полицейски час и беше отворен подслон, който може да побере до 250 души, споделиха чиновници. Фийлдс отхвърли онлайн слуховете, че случаят е обвързван с мил шоу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР