Жителите на Триград и още три села излязоха на протест

...
Жителите на Триград и още три села излязоха на протест
Коментари Харесай

Ще бъде ли ремонтиран срутеният път между Кричим и Девин?

Жителите на Триград и още три села излязоха на митинг поради срутения път сред Кричим и Девин. Те упорстват за повсеместен ремонт на пътя, който пропадна още през декември. Междуведомствената комисия за подкрепяне към Министерския съвет отпуска малко над 5 милиона лв. за ремонт на пътищата в региона.

Първоначално хората имаха желание да блокират пътя към Девин, само че откакто стана ясно, че ще бъдат отпуснати средства блокадата прерасна в кротичък митинг. Жителите на откъснатите обитаеми места се тормозят, че оповестеният незабавен ремонт може още да се забави и по този начин летният туризъм сходно на зимния да бъде провален.

Те оповестиха, че остават в протестна подготвеност, до момента в който се убедят, че следващото заричане ще бъде изпълнено. Има определен реализатор за правата и се чака към 10-и април пътят, който реката отнесе, да бъде пристъпен. Хората упорстват за цялостна реорганизация, тъй като след геоложко снимане излиза наяве, че има и други сектори, които са мощно компрометирани и съществува риск при идващ изобилен дъжд или снеговалеж обитаемоте места още веднъж да бъдат откъснати.

" Това е наложителен ремонт, който единствено се отсрочва, не може единствено да чакаме и празни обещания ", съобщи Даниел Исаков.

" За последните 20 години реката залива пътя и го унищожава последователно към този момент шест пъти, това е знак, че откакто сега са паднали три подпорни стени всеки миг ще стартират да падат и останалите подпорни стени ", добави Радост Караиванова.

" Надявам се до 10-и април да бъде осъществено възобновяване на напълно компрометирания сектор ", сподели още кметът на община Девин Здравко Иванов.

Автор: Нели Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР