Жителите на столичния квартал Овча купел ще излязат на протест

...
Жителите на столичния квартал Овча купел ще излязат на протест
Коментари Харесай

Жители на Овча купел на протест заради хаотичното застрояване на квартала

Жителите на столичния квартал " Овча купел " ще излязат на митинг през днешния ден от 18.30 часа. Те са недоволни поради хаоса в строителството в квартала. Според тях предстои  построяването на следващия блок, а липсват детски градини, учебни заведения и паркинги.
За предаването " Преди всички " Мария Господинова, която е домоуправител в този квартал, изясни, че казусът е от 80-те години на 20 век, когато не е изпълнено плануваното в устройствения проект застрояване на улици, детски градини, учебни заведения, озеленените площи и обслужващите ги алеи.
Планът е бил утвърден 1984 година и е предвиждал да бъдат издигнати шест детски градини и две учебни заведения. До момента са построени едно учебно заведение и една детска градина. Господинова добавя още, че детската градина е издигната преди 25 години,  до момента в който и сега " блокове никнат като гъби. " Мария Господинова споделя, че хората неведнъж са подавали възражения, само че те остават без отговор. Освен това настоящите планове за жилищно застрояване не са били подложени на публично разискване, а хората не са били уведомявани по нужния ред за осъществяваните застроявания. 
Господинова дефинира като съответен мотив за митинга обстановката с парцели, които са били отредени за публично прилагане, а след реституцията не са сменени с други, до момента в който в това време не престават да се строят нови жилищни блокове. Терените планувани за паркинги, детски градини и други места за публично прилагане са със заменено предопределение без да са избрани нови. 
Чуйте повече в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР