Жителите на столичния квартал "Лозенец" излизат на протест в опит

...
Жителите на столичния квартал "Лозенец" излизат на протест в опит
Коментари Харесай

Столичани затварят бул. Арсеналски, спасяват трамвайна линия №6, Общината гази обещания!

Жителите на столичния квартал "Лозенец " излизат на митинг в опит да спасят линията на трамвай №6. Тази вечер от 18.30 часа ще бъде затворен бул. "Арсеналски " с гледище да се върне трамвайното трасе на линията. Исканията на митинга са две - запазването на трасето на трамвая към кв. "Лозенец " и неотложно стартиране на трамвайна линия №6, заяви в изявление за БНР Борис Бонев от "Спаси София ".

"Това беше дадено и от кмета Йорданка Фандъкова, и от ръководителя на Общинския съвет Елен Герджиков. Даже имаше съответни периоди - юни 2017 година трасето и трамвайното придвижване да бъдат възобновени. Почти година по-късно това не се е случило. Ние твърдим, че това са едни неспазени обещания, следващите неспазени обещания и още при започване на март предупредихме, че в случай че до месец трамвайното придвижване не бъде пуснато, ще последват митинги ", сподели той.

От Общината настояват, че се чака решение на проблема с бул. "Ген. Скобелев ".

"За да се развива стабилно и съответно един огромен град като София, би трябвало да има съответна опция на автомобилното напредване и тя е да има повече градски превоз.

Начинът, по който се работи в последно време, а точно съзнателно и изкуствено да се опитваме всички да ги вкараме в метрото, не е съответен, не дава отговор на актуалния метод на градоустройство и на обмисляне на транспортната политика. Трябва да има повече градски превоз, с цел да свалим хората от колите, а не да отстраняваме съществуваща инфраструктура, която на всичкото от горната страна неотдавна беше ремонтирана и която дава бързи, комфортни и директни връзки на кв. "Лозенец " с места, с които метрото не може да обслужи, като Женския пазар, като Петте кьошета, площад "Македония " и бул. "Христо Ботев ", изясни Бонев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР