Жителите на столичния квартал Горубляне се готвят за нов протест,

...
Жителите на столичния квартал Горубляне се готвят за нов протест,
Коментари Харесай

Горублянци се готвят да блокират Цариградско шосе в пиков час

Жителите на столичния квартал " Горубляне " се готвят за нов митинг, съобщи БНР. Те имат намерение да затворят " Цариградско шосе " в пиков час.

Собствениците на терени в " Горубляне " ще блокират придвижването през днешния ден следобяд - тъкмо когато се чака огромното завръщане в София след празничните дни.

Демонстрацията е планувана за 16.00 часа и ще блокира кръстовището на " Цариградско шосе " с улиците " Павел Красов " и " Димитър Пешев ". Жителите недоволстват против решението на Общината да построи парк върху техни терени. Те желаят да се организира публично разискване, а ако планът за парк бъде признат, Общината да им заплаща наем.
 Протест в столичния квартал
Протест в столичния квартал " Горубляне "

Жителите си желаят водопровода

Припомняме, в края на януари предходната година недоволните поданици още веднъж излязоха на митинг, блокирайки Околовръстното шосе. Тогава стана ясно, че към 500 фамилии са наранени от плана на Столичната община, който планува върху 1 250 декара сред кварталите " Младост " и " Горубляне " да бъдат построени зелени площи и атракции. Протестиращите обаче бяха безапелационни, че паркът не би трябвало да се прави върху парцелите им, а върху общински терени.

Протести имаше и през февруари и септември предходната година.

Собствениците водят четири каузи в Страсбург. Сезирали са и основния прокурор, че Общината съзнателно блокира процеса на възобновяване на собствеността. В същото време върху конфискуваните им частни земи се позволява градежът на частно учебно заведение и се изсипват строителни боклуци, за които са предизвестени, че би трябвало да изчистят.

От Пътна полиция плануват придвижването към столицата да е натоварено. По тази причина от 14.00 до 20.00 часа придвижването на камиони над 12 тона ще бъде спряно по автомагистралите и главните пътища.
 Жители на
Жители на " Горубляне " стачкуват поради иззети парцели в " Младост "

Твърдят, че имат данни за желани подкупи от кмета Иванчева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР