Жителите на сръбския град Враня поставят в директна връзка зачестилите

...
Жителите на сръбския град Враня поставят в директна връзка зачестилите
Коментари Харесай

Жители на Враня свързват злокачествени заболявания с бомбардировки отпреди 20 г.

Жителите на сръбския град Враня слагат в директна връзка зачестилите злокачествени болести с бомбардировките преди съвсем две десетилетия, написа белградският вестник "Вечерне новости ".

Изданието отбелязва, че комисията, която проверява "последиците от експанзията на НАТО " ще стартира работата си от Враня.

Случаят с Марко Йович, който твърди, че неговият татко е починал, тъй като е работил в регион, който е бил обстрелван с бомби с обеднен уран, не е единствен. Мнозина, които тогава бяха ангажирани в разчистването, умряха или се разболяха, написа изданието. Двадесет години след бомбардировките жителите на Враня са загрижени от въздействието на урана върху тяхното здраве, заради което честите злокачествени болести те слагат по отношение на бомбардировките, написа "Вечерне новости ". Изданието акцентира, че новосформираната държавна комисия за следствие на последствията от бомбардировките през 1999 година би трябвало да стартира работа на терен при започване на септември, тъкмо от град Враня. Членовете на комисията ще посетят девет места в този край.

Командващият обединените сили на НАТО в Неапол адмирал Джеймс Фого на молба да разяснява информациите за допустимо разделяне на Косово, съобщи в Дечани, че "военното лице на алианса " не участва на диалозите сред президентите на Сърбия и Косово Вучич и Тачи, и не знае по какъв начин наподобява този проект.

Те са ваши демократично определени представители и съставляват болшинството в тези страни. Като всички демократични водачи, аз твърдо имам вяра, че тези двама души търсят решения на сложните въпроси и те също, както и самият той, и командващият КейФОР военачалник Салваторе Куочи, поддържат безвредната и сигурната конюнктура, "поради което и ние сме тук ", декларирал Фого, представен от вестник "Блиц ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР