Жителите на Сливо поле настояват трафикът от тирове да бъде

...
Жителите на Сливо поле настояват трафикът от тирове да бъде
Коментари Харесай

В Сливо поле настояват трафикът от тирове да минава извън града

Жителите на Сливо поле упорстват трафикът от тирове да бъде изведен отвън града. Хората се опасяват да пускат децата си на открито поради преминаващите камиони. Освен това те разрушават ремонтирания неотдавна път.

Централната улица на града е първокачествен път, а съгласно жителите на града извършва функционалността на автомагистрала, тъй като свързва Русе и Силистра, а оттова Добрич и Варна. Оттук минават доста тирове, даже от Румъния.

Въпреки наслаганите ограничавания болшинството от водачите не съблюдава рестриктивните мерки, което дава предпоставки за ПТП-та. Това е от дълги години, много катастрофи са станали на това място, тъй че би трябвало да се вземат някакви ограничения - счита гражданин.

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов съобщи, че са получени доста сигнали от жители, които са отнесени в общината при Комисията по сигурност на придвижването.

" Наложи се да създадем сложна инспекция на цялата работа, с хора от Пътна полиция - Русе, локалното районно ръководство, да замерим и в действителност се оказва, че главната причина за казуса е неспазването на ограничаването 50 км в обитаемото място от водачите по принцип - на леки коли, тежки и по този начин нататък ", разяснява още кметът.

По думите му изключително тежко е ситуацията при тировете. Изготвен е план, въз основата на който тази права ще претърпи промени - скоростта е понижена от 50 на 40 км, а има и план за 5 повдигнати пешеходни пътеки в същата права.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР