Жителите на сливенското село Сотиря излязоха на протест срещу поскъпването

...
Жителите на сливенското село Сотиря излязоха на протест срещу поскъпването
Коментари Харесай

Жителите на сливенското село Сотиря на протест заради високата цена на питейната вода

Жителите на сливенското село Сотиря излязоха на митинг против повишаването на питейната вода. Цената, която ще би трябвало да заплащат е 2 лв. на кубик, като съгласно протестиращите тя не дава отговор на предоставяната услуга, тъй като поради доставянето на водата по гравитачен път, високите елементи на селото са на воден режим. 

Със 167% е нарастването на цената на водата, съгласно изчисленията на жителите на село Сотиря. Кметът на селото Димчо Георгиев прикани хората да не заплащат, до момента в който не се откри решение на казуса с цената на водата:Докато не оправи цената на водата, вода няма да се заплаща. Никой няма да заплаща вода. Основният въпрос, който хората задаваха бе - тъй като е толкоз огромно нарастването, а услугата некачествена: ВиК не е направило за последните 30 години безусловно никакво усъвършенстване, по тази причина ние взехме решение - отхвърляме да плащаме водата. 
Управителя на ВиК Сливен инж. Севдалин Рашев разяснява, че цената на водата се образува въз основа на Закона за водите, който прави от Сливенска област обособена територия с единна цена. Той разгласи, че с парите от нарастването ще се решат проблемите с водоснадбяването на Сотиря: Ще построим спомагателен довеждащ тръбопровод и помпена станция. 
Протестиращите се заканиха, че от първи декември от село Сотиря няма да бъдат плащани сметки за вода, до момента в който не се усъвършенства услугата или понижи цената. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР