Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп

...
Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп
Коментари Харесай

Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз достъп до трасето на Мездра - Ботевград

Жителите на Скравена ще имат директен и бърз транспортен достъп до трасето на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Хората от селото и туристите, посещаващи манастира „ Св. Николай ", ще имат връзка с републиканския път. Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, се срещнаха с представители на предприемчив комитет от Скравена по отношение на модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Както е и сега достъпът до храма ще се реализира посредством общинския път SFO I-1/3065/ Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята, който се отделя от първокласния път I-1 при село Скравена. След като приключи модернизацията на трасето Мездра - Ботевград прекосяването ще е посредством пътен надлез при 189-ти км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две равнища. Новият пътен надлез ще е на към 3 км от село Скравена.

Пътищата се строят, с цел да се улеснява пътуването на хората, достъпът до обитаемоте места и културните забележителности в региона, сподели ръководителят на УС Георги Терзийски. В разговор и съдействие с локалната власт Агенция „ Пътна инфраструктура " е приела предлагането на община Ботевград вместо кръгови кръстовища ще се изградят уреди на две равнища, с което ще се увеличи пътната сигурност поради възходящия тежкотоварен трафик и предстоящото нарастване на автомобилното придвижване в идващите години. В разговор с кметовете на обособените обитаеми места АПИ търси и предлага разновидности по всеки зародил проблем, с цел да се приложат най-хубавите механически решения в процеса на строителството и в интерес на жителите при реализацията на значим за Северозападна България инфраструктурен план, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград. При подготовката и създаването на плана се стремим да удовлетворим всички претенции за обезпечаване на нужните пътни връзки, акцентира инж. Досев.

С построяването на новото трасе на път I-1 придвижването в сектора в региона на с. Скравена и с. Новачене ще се реализира безвредно и комфортно като са планувани следните пресичания на две равнища:

Пътен възел „ Люти дол " при 175-ти км;
Общински път Оперативна програма SFO 1093 с. Новачене - с. Боженица /пътен възел Новачене/;
Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-ми км, който ще е надлез над новия път;
Общински път SFO 3065/I-1 Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята при 189-ти км /надлез Трудовец/;
Селскостопански подлез при 190-ти км;
Пътен възел „ Ботевград " при 193-ти км.

АПИ взаимно с локалната власт ще продължи да търси благоприятни условия за възстановяване на достъпа на обособените обитаеми места до новата инфраструктура на територията на община Ботевград.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР