Жителите на Швейцария, които нарушават правителствените директиви в условията на

...
Жителите на Швейцария, които нарушават правителствените директиви в условията на
Коментари Харесай

Швейцарците заплашени с глоба, ако не пестят енергия

Жителите на Швейцария, които нарушават държавните наставления в изискванията на дефицит на газ в страната и поддържат температура в домовете си над 19 градуса през зимата, могат да бъдат санкционирани. Това сподели представителят на Федералния департамент по стопанска система Маркус Шпундли в изявление за вестник Blick.
" Нарушенията на закона за публичните доставки са нарушавания или даже закононарушения и би трябвало да бъдат преследвани ", сподели той.
Вестникът обаче отбелязва, че умишленото неведнъж нарушаване на разпоредбите за икономии може да докара до присъда от три години затвор.
На 31 август в Швейцария започва национална акция за попречване на спирането на доставките на електрическа енергия и газ през идната зима. Мотото на акцията е " Енергията е лимитирана - дано не я хабим ". Правителството изготви и проект за деяние за справяне с дефицита на газ, включващ въвеждането на квоти за потреблението на газ. То прикани за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% в интервала октомври-март. От своя страна швейцарските правоприлагащи органи се приготвят за " изключителни сюжети " при положение на спиране на електрозахранването или цялостно прекъсване на тока, защото не са изключени протести и мародерства в изискванията на затъмнение, съобщи генералният шеф на полицията Фреди Феслер.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР