Жителите на шуменското село Енево от 40 години чакат да

...
Жителите на шуменското село Енево от 40 години чакат да
Коментари Харесай

В шуменското село Енево чакат асфалтиране на улиците вече 40 години

Жителите на шуменското село Енево от 40 години чакат да се асфалтират улиците им . Повече от пътищата са в извънредно положение с бегли следи от каменна настилка. Други са отъпкани добре, само че с дупки, а при дъжд стават кални реки , заяви Българска национална телевизия.

В селото единствено 2-3 улици са с асфалт.

" Улиците не са ремонтирани от 50 години минимум. Има осъществявани частични поправки по изкърпване на дупки по централната улица през годините. Имаме една улица, която беше ремонтирана главно преди 2 години. Тя е 640 метра, само че е едвам 5-10% от всички улици ", изясни кметът на село Енево Антон Борисов.

Най-дългата улица в селото също в никакъв случай не е виждала асфалт. Хората недоволстват, че заплащат налози, а лев не се връща при тях. Газят тиня и прескачат дупки, с цел да стигнат до някоя от асфалтираните улици.

Според локалните това е повода за обезлюдяването на селата, всички бягат поради инфраструктурата.

Огорчени са, че управляващите все им дават обещание, само че и половин век по-късно улицата си е същата - кална и разрушена.

На последната сесия на общинския съвет в Нови пазар отново е поставян казусът на жителите на село Енево, само че взетото решение не удовлетворява жителите му.

" С фрезован материал да се настеле най-компрометираните сектори, до момента в който бъдат открити средства за повсеместен ремонт на улицата. Аз всяка година съм пускал докладни. Във всички тези докладни преди всичко е главен ремонт на улиците поименно и на метраж. То не е единствено нашето село ", разясни кметът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР