Жителите на шест благоевградски села – Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко,

...
Жителите на шест благоевградски села – Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко,
Коментари Харесай

Жители на шест благоевградски села излизат на протест заради затворен мост

Жителите на шест благоевградски села – Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица излизат на митинг в петък, 13 май, сподели пред Българска телеграфна агенция кметът на Покровник Недко Ангелов. 

Причина за недоволството на хората е затвореният мост на Покровнишко шосе. Движението по него беше спряно през декември предходната година, защото сектор от оборудването бе злепоставен, в резултат на изобилните превалявания и нараснало равнище на река Струма. 

Недоволството на протестиращите се породи от това, че пет месеца са изгубени от виновните институции, документите можеше да се придвижи доста по-рано, с цел да може към този миг към този момент да има осъществяване, уточни Недко Ангелов. 

Спирането на придвижването по моста визира повече от две хиляди души, като единствено 1200 са жителите на Покровник, уточни кметът на селото. В останалите пет села жителите са по-малко, само че доста хора, които живеят в Благоевград, имат парцели и постоянно пътуват.

Преминаването по обходни направления до града удължава дистанцията сред 4 и 10 км., което е обвързвано с време и разноски, сподели още Недко Ангелов. Отделно на Покровнишко шосе е индустриалната зона на града, има доста компании, които също са наранени от това и се чака на следващия ден да поддържат митинга, добави той. 

На извършена среща в общинската администрация на Благоевград с кмета Илко Стоянов, регионалния шеф Валери Сарандев и шефа на Областно пътно ръководство (ОПУ) Иван Кунев с протестиращи е разисквана обстановката към поддалия мост на Покровнишко шосе, оповестиха от общинския пресцентър. На срещата е оповестено, че Министерство на районното развиване и благоустройството е одобрило поръчка за избор на реализатор за строителството на нов мост и се чака идната седмица да бъде оповестена на електронната страница на ОПУ – Благоевград. 

Предвиденият период за осъществяване след пускане на строително-монтажните работи е 390 дни, ако няма обжалване, оповестяват още от общината. Необходимите средства за създаване на нов мост са 7.2 млн. лева Те ще бъдат обезпечени от страната. 

Въпреки срещата и уверенията,  жителите на шестте села ще излязат на митинг, сподели Недко Ангелов. Недоволството си от забавения ремонт на моста ще изразят в петък, 13 май, от 18:30 часа на кръговото кръстовище на Зелендол.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР