Жителите на Северозападното тихоокеанско крайбрежие на САЩ се наслаждават на

...
Жителите на Северозападното тихоокеанско крайбрежие на САЩ се наслаждават на
Коментари Харесай

Докато някои райони на САЩ бедстват, в други се радват на снега

Жителите на Северозападното тихоокеанско крайбрежие на Съединени американски щати се любуват на необичайния изобилен снеговалеж, който им разреши да излязат по улиците и да се попързалят с шейни, ски и даже с кошове за пране, оповестява Ройтерс.

В Такома запалянковци си проведоха пердах със снежни топки, откакто се отзоваха на апел за необикновеното събитие във „ Facebook “.

За този район е по-типичен леденият зимен дъжд. Тази година обаче тук-там близо 30-сантиметрова снежна завивка. Синоптиците предизвестиха, че при започване на седмицата се чакат нови значителни снеговалежи.

Заради ниската видимост и непочистени писти бяха анулирани стотици полети от летищата в Сиатъл и Портланд. Затворени са и няколко централни автомагистрали в източната част на щата Вашингтон. Около 50 000 семейства са без ток.

Докато в Такова, едни се радват на снега обаче, тук-там в централната част на щата снегонавяванията образуваха близо еднометрови преспи, които блокираха пътищата. Регистрирани са и голям брой произшествия поради заледени сектори от автомагистралите.

Близо 180 бездомни прекараха миналите денонощия в особено основани от управляващите в Сиатъл приюти. Подобни ограничения бяха взети и в Портланд.

Други елементи на страната също изпитват усложнения поради времето. В Хавай жителите на крайбрежните региони трябваше да се изтеглят поради големи приливни талази и неочаквани наводнения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР