Жителите на североизточното крайбрежие на САЩ се готвят да посрещнат

...
Жителите на североизточното крайбрежие на САЩ се готвят да посрещнат
Коментари Харесай

Силна буря заплашва с наводнения североизточното крайбрежие на САЩ

Жителите на североизточното крайбрежие на Съединени американски щати се готвят да посрещнат мощна стихия, която заплашва с наводнения региона - от щата Мейн до Северна Каролина, съобщи Ройтерс.

Проливни дъждове, извънредно висок прилив и съпроводена със мощни ветрове стихия може да се съчетаят и да причинят огромни наводнения в крайбрежните елементи на Бостън и на север и на юг по бреговата линия, предизвестяват държавни и частни метеорологични служби. Ветрове със скорост до 120 км/ч може да доведат до спиране на тока в обширни региони.

" Хората би трябвало да одобряват това доста съществено ", съобщи на конференция губернаторът на щата Масачузетс Чарли Бейкър и предизвести хората да се готвят за повтаряне на наводненията, засегнали огромна част от източното крайбрежие при така наречен " бомбогенезис " - зимната стихия от 4 януари.

Ако се намирате в зона, за която е издадено разпореждане за евакуация, горещо ви предлагаме да извършите това още в петък сутринта, сподели губернаторът.

Синоптиците предизвестяват, че къщите, които се намират на брега на океана, може да бъдат разрушени от бурни талази, а живеещите в квартали, до които се стига по нискоразположени пътища, може да се окажат откъснати от света с часове и даже дни.

Работни екипи укрепват крайбрежните дюни, вратите на търговски обекти се блокират с чували с пясък, а локалните поданици запечатват прозорците си с листове шперплат, с цел да ги защитят от възможни парчета.

Евакуация оповестиха управляващите и в Южна Калифорния. Жителите на крайбрежните квартали са призовани да се изтеглят поради задаваща се мощна зимна стихия, която към този момент донесе значителни снеговалежи в северните планини, съобщи Асошиейтед прес.

Заповед за евакуация са получили към 30 000 души, живеещи в предпланинските региони на окръг Санта Барбара, в това число местата, които бяха опустошени от кални свлачища през януари.

На север, в елементи от Сиера Невада, е в действие предизвестие за виелици. Вчера там падна над 30 см сняг, поради който бяха затворени съществени пътища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР