Жителите на Севастопол получиха рядък шанс - да се докоснат

...
Жителите на Севастопол получиха рядък шанс - да се докоснат
Коментари Харесай

Показаха руски ракетни установки С-400 на централния площад в Севастопол

Жителите на Севастопол получиха необичаен късмет - да се допрян до съветските ракетни установки С-400, които бяха показани на централния площад в кримския град, дружно с друга модерно отбранителна техника, оповестява Ройтерс.

Москва разположи една установка от ракетите С-400 „ земя-въздух " покрай пристанищния град Феодосия през 2017 година През предходната година три установки бяха ситуирани в Севастопол, Евпатория и Джанкой.Ракетните системи С-400, по известни като „ Триумф ", могат да поразят цели във въздуха в радиус от 400 км и да смъкват балистични ракети в радиус от 60 километра, показва съветското Министерство на защитата.

Русия анексира Крим през 2014 година Това накара Съединени американски щати и Европейски Съюз да наложат наказания на Москва и утежни дипломатическите връзки сред Запада и Кремъл до степен, каквато не е имало и по време на Студената война.
Според Москва голямо болшинство от жителите на Крим са дали своят вот полуостровът да стане част от Русия по време на референдума през 2014 година, търсейки отбрана след несполучливия опит за прелом в Киев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР