Жителите на село Славовица сигнализираха, че втора седмица в селото

...
Жителите на село Славовица сигнализираха, че втора седмица в селото
Коментари Харесай

Светим си с фенерчета: Втора седмица пазарджишко село е без улично осветление

Жителите на село Славовица алармираха, че втора седмица в селото няма улично осветяване. Това обаче тормози всички там, тъй като в обитаемо място живеят най-вече възрастни хора.

Според кмета на Славовица неналичието на осветяване е причина за закононарушения и пътнотранспортни катастрофи. Той е твърди, че решението на казуса е в общината, защото селото няма личен бюджет и действително е с вързани ръце.

Славовица е родното място на Александър Стамболийски - министър-председателяj на България сред 1919 и 1923 година. Днес, за жалост, селото е едно от обезлюдяващите в страната и в него непрекъснато живеят най-вече възрастни хора. Нощем става злокобно поради неналичието на улично осветяване.

" Вечерно време ме е боязън да замръкна. Сам човек съм и боклукът преди не ни се изхвърляше в точния момент ".

Кметът на Славовица изяснява за Българска национална телевизия, че решението на казуса зависи напълно от община Септември. Преди 10 дни е алармирал за неналичието на осветяване.

" На 1-ви започнах с докладните мемоари до кмета госпожа Рачева. Подадох първа докладна бележка Никакъв отговор, никаква реакция от общината. Междувременно звънях и на 112 два пъти ", сподели Веселин Вресков - кмет на с. Славовица.

Напрежението назрява в допълнение, когато изненадващо на място отива общински консултант, който влиза в трафопоста и собственоръчно пуска осветлението, само че единствено на част от селото. Всичко може да се греда в обществените медии.

" Добър вечер, в този момент да ви покажем по какъв начин се оправя осветлението на село Славовица със промяната на един бушон. Кой има право да влиза в тези трафопостове? Кметът ли? Там си има лица, които са оторизирани за тази работа ", споделя общинският консултант Асен Гаджев във видеото.

" Като общински консултант ще алармирам трудова ревизия да се извърши инспекция лицето, което бръкна в таблото на какво съображение го е направило, има ли документ, сертифицирано лице, оторизирано ли е да работи ", сподели Иванка Кърджийска - общински консултант.

Екип на Българска национална телевизия е потърсил за коментар кметицата на община Септември, само че тя не се е отзовала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР