Жителите на село Чомаковци в община Червен бряг протестираха срещу

...
Жителите на село Чомаковци в община Червен бряг протестираха срещу
Коментари Харесай

Жители на село Чомаковци протестираха срещу липса на транспортна връзка

Жителите на село Чомаковци в община Червен бряг стачкуваха против неналичието на транспортна връзка с общинския център.От пролетта остарелият мост над река Искър е опустошен и се построява нов, който ще е подготвен в средата на 2019 година Повече от месец в общината е в действие отчасти бедствено състояние, поради различен затворен мост, който основава още по-голям транспортен безпорядък в района.

Червен бряг, Червен Бряг

Хората от Чомаковци обявиха, че без двата моста на река Искър маршрутът до общината се усилва от 7 на над 70 км по обходни направления. От половин година те прекосяват реката пешком по стената на бента край селото.
Георги Петров:Тази пасарелка през виелиците, снежните стихии, заледяванията? Да видите дамата с двете деца по какъв начин ги е хванала за ръчичка и недай Боже, някое да се подхлъзне. И тогава ще осъзнаем какъв брой ни е огромна виновността.Васил Маринов, с. Чомаковци: Бедстват Червен бряг, Чомаковци, Глава, Койнаре, Бреница, Лазарово, Еница, затворени са методите към Кнежа, Бяла Слатина и Враца.
Местните упорстват за създаване на краткотраен мост.
Петър Петров, с. Чомаковци: Такива мостове се намират шест броя в АПИ. Има несъмнено място от военни инженери, къде да се строи моста. Остава да се получи разрешението на министъра на районното развиване и ние молим към нея да го даде в най-кратки периоди.
При протестиращите по стената на бента пристигна пешком и кметът на община Червен бряг и съобщи, че в четвъртък ще стане ясно дали ще се построява краткотраен мост.
Инж. Данаил Вълов, кмет на община Червен бряг: За Горнишкия мост има две вести. Първата е, че през днешния ден имаме подписан контракт с фирмата-изпълнител и техниката към този момент дойде. Срокът по контракт е 60 дни.
Хората от Чомаковци обаче споделиха, че в случай че страната не вземе незабавни ограничения, ще стартират гражданско непокорство с блокиране на съществени пътища.
 Остава в действие частичното бедствено състояние в Червен бряг поради затворен мост Остава в действие частичното бедствено състояние в Червен бряг поради затворен мост
Частично бедствено състояние в община Червен бряг е оповестено публично от през вчерашния ден. Причината е аварирал мост над река Искър в посока село Горник. Пет сел...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР