Жителите на селата Зверино, Елисейна, Зли дол, Оселна и Игнатица

...
Жителите на селата Зверино, Елисейна, Зли дол, Оселна и Игнатица
Коментари Харесай

Села от Искърското дефиле на протест срещу поскъпването на водата

Жителите на селата Зверино, Елисейна, Зли дол, Оселна и Игнатица се подвигнаха на митинг против внезапното повишаване на цената на водата. Тя идва от планината по гравитачен път и минава през тръби, които самите поданици с непринуден труд са полагали преди години. Въпреки това, от 1,30 лева на кубик, тя ще скочи на повече от 2 лв. - прекомерно висока за бедния край цена.

Водните сдружения настояват, че са задължени от страната да изравнят цените на всички места - без значение дали се употребяват помпи, или не. Освен това трябвало да покриват направени вложения.

Пред камерата на БТВ „ Тази заран " жителите на селата описаха, че преди 10 година имало обещания за промяна на остарелия тръбопровод, само че досега това на никое място не се е случило напълно. Чуха се дори обвинявания, че шефът на ВиК-Враца е направил обилни усъвършенствания единствено в Оселна, където имал вила. Стига се и до правосъдни каузи, тъй като отчитането на водомерите се бави и се случва хората да заплащат по 5-600 лева вкупом.

Кметовете на селата, които са от разнообразни партии, поддържат жителите и упорстват за по-приемливи цени и по-голяма ангажираност на сдружението.

„ Тези претенции не са политически ", акцентира кметът на Зверино Цанко Цонев. Ако не бъдат чути, хората обявиха, че ще блокират пътя през Искърското дефиле.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР