Жителите на селата Добридол, Сливата и Орсоя са внесли подписка

...
Жителите на селата Добридол, Сливата и Орсоя са внесли подписка
Коментари Харесай

3 ломски села готови за блокада на път, ако трафикът по него не бъде намален

Жителите на селата Добридол, Сливата и Орсоя са внесли подписка в общинския съвет в Лом и до управлението на АПИ, в която упорстват за взимане на незабавни ограничения против засиления трафик на тежкотоварни камиони по пътя Лом-Видин през тези села. Това заяви кметът на село Добридол Младенка Младенова.

Младенова описа, че след стартирането в употреба на моста над Дунав при Видин-Калафат преди пет години трафикът на ТИР-ове през трите села се е нараснал неведнъж. Стените на всички къщи по основната улица на Добридол са напукани, а пет необитаеми къщи са паднали, тъй като не са ремонтирани в точния момент при напукването.

Освен къщите, тежкотоварните камиони разрушават и пътя. Той към този момент е съвсем непристъпен за леки коли, защото се е нагънал от тежкотоварните и от свлачище край Орсоя.

Писмено неодобрение от огромния трафик на тежки камиони около къщите им са изразили и поданици на ломските квартали "Младеново " и "Боруна ".

От общинската администрация в Лом оповестиха, че също са алармирали неведнъж Агенция "Пътна инфраструктура " за неприятното положение на пътя Лом-Видин през село Добридол и в този момент ще поканят техни представители на разискването на въпроса в общинския съвет в Лом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР