Жителите на Самоков излизат на протест заради лошите пътища в

...
Жителите на Самоков излизат на протест заради лошите пътища в
Коментари Харесай

Жители на Самоков излизат на протест заради лошите пътища

Жителите на Самоков излизат на митинг поради неприятните пътища в региона. Местните хора упорстват за незабавен ремонт на шосето, което свързва автомагистралите „ Тракия ” и „ Струма ”, както и на пътя Радуил-Боровец.

Сигнали до институциите за положението на пътя се подават от години и от години ремонтът следва. Наскоро и свлачище затрудни напредването в региона.

От АПИ обявиха, че към този момент приготвят документите за рехабилитация на сектора. Днес поданици на Самоков ще затворят за придвижване трасето Самоков-Дупница, както и пътя Радуил-Боровец. 

Хората упорстват районният министър да пристигна на място и да види в какво положение е пътят. Те настояват, че това не е единственото свлачище по пътя, само че то е най-голямото. Има още най-малко 10.

От понеделник геолози ще вземат проби от свлачищата, с цел да се види каква е повода за тях. След това ще бъде направен софтуерен план за подсилване на най-активните. Ремонтът на пътя се е забавил, защото свлачищата са се активизирали отново в резултат на метеорологичните условия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР