Жителите на с. Драганово излязоха на протест. Причината - заявката

...
Жителите на с. Драганово излязоха на протест. Причината - заявката
Коментари Харесай

Жителите на с.ело Драганово излязоха на протест заради цената на водата

Жителите на с. Драганово излязоха на митинг. Причината - поръчката за по-висока цена на водата. " Това е подготовка за заличаване на българското население. Аз заплащам 16 кубика вода всеки месец, само че липсва качество на услугата ", съобщи един от протестиращите, пред NOVA.

Кметът на селото удостовери думите му и напомни многократните повреди преди няколко години, оставили жителите на Драганово без вода през лятото. Според протестиращите водата в селото е канцерогенна, това потвърждават и проучвания.

Преди година жителите на селото още веднъж излязоха на митинг, като тогава затвориха пътя Русе-Велико Търново. " Това е сериозен проблем. В случая с Велико Търново доставчикът не е извършил 11 от 30 индикатори за качество ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " омбудсманът Диана Ковачева.

" Средно загубите на вода за страната 63%. Има места като Шумен и Разград, където това число доближава до 83% ", сподели още Ковачева. По думите й " би трябвало да стане ясно каква е повода да няма усъвършенстване на качеството на водата през годините, а цената да се покачва непрестанно ". Повечението на водата сред между предходната и тази година е 54%, разясни омбудсманът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР