Жителите на русенските села Голямо Враново и Юделник газят в

...
Жителите на русенските села Голямо Враново и Юделник газят в
Коментари Харесай

​Две русенски села потънаха в кал заради подмяна на водопроводната мрежа ​

Жителите на русенските села Голямо Враново и Юделник газят в тиня. Заради подмяната на водопроводната апаратура, улиците към момента не са асфалтирани.

Русе

Гумените ботуши са най-търсената стока в село Голямо Враново. За да стигнат до домовете си, хората са принудени да газят в тиня и да прескачат локви.
Севгин Хасанов: За Русе потеглих, ботушите вземах в чантата, излязох горе и чак тогава си обух обувките.
Въпреки калта, хората споделят, че са удовлетворени от модернизирането на водопроводната мрежа - подменят се старите тръби, инсталират се противопожарни кранове.
Али Махмудов: Трябваше да се смени, тъй като водопроводът, аз бях водопроводчик преди време, доста повреда ставаше. Гюнайдън Салимов: На цялото село водата не ставаше за пиянство.
Вече 60% от водопроводната мрежа в селата Голямо Враново и Юделник е сменена. С вложените 6 милиона лв. ще намалеят и загубите на питейна вода. От Община Сливо поле към този момент са почнали разчистването на калните улици с 4 машини.
Михаил Чиликов, заместник-кмет в Община Сливо поле: Почвата би трябвало да се уплътни добре, с цел да бъде положен камъкът и асфалтът, тъй като там ще се компрометира самото място, незабавно откакто стартира да уляга. А тя уляга тъкмо, когато завали.
Окончателното асфалтиране на улиците ще се направи напролет и лятото, когато и атмосферните условия ще са по-подходящи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР