Жителите на ромската махала Арман, пробиха дупка в къща, за

...
Жителите на ромската махала Арман, пробиха дупка в къща, за
Коментари Харесай

Науката иска жертви! Роми от Арман махала пробиха къща, за да ... ходят на училище

Жителите на ромската махала Арман, пробиха дупка в къща, с цел да могат да съкратят пътя си до близкото учебно заведение. Причината-имота през който до скоро са минавали към този момент е затворен с високи стени, написа Трафик нюз бг.
За казуса с прекосяването алармираха хората от махалата. Още преди година парцелът, който е част от двора на Техникума по текстил бе ограден от страната на гетото с висока ограда. Мерките бяха въведени от районната община, защото имота се бе трансформирал в бунище и застоен с противозаконни постройки. Именно през парцела ромите прекосяваха, с цел да стигнат до улица „ Никола Войновски” и от там до Основното учебно заведение „ Йордан Йовков”.
Хората описаха, че от там е минавала до скоро улица-продължението на „ Розова долина”, само че от година всичко към този момент е затворено. Сега ромите са принудени да заобикалят цялата махала, с цел да стигнат до парк „ Рибница” или до Брезовско шосе.
Поради неналичието на път съобразителни поданици са издълбали дупка в къща и по този начин са си решили казуса.
„ Положението е сериозно. Няма по какъв начин да водим децата си на учебно заведение. Всички минавахме по този път с години и беше комфортен. Не знаем за какво го затвориха и за какво подвигнаха оградата”, жалват се ромите.
Проверка на наш кореспондент откри, че по организационен проект в региона, път няма, а парцела е самостоятелен, като част от двора на учебното заведение.
Това удостовери и кмета на регион „ Северен” Ральо Ралев. Пред наш кореспондент той описа, че път няма. До скоро самодейно хората в региона са прекосявали както с коли, по този начин и пешком. Сега достъпа им е стеснен, след акция, в която бе изчистено мястото от болкуци и противозаконни постройки. От думите на Ралев излиза наяве и че няма по какъв начин да бъде построен път.
„ Законът е за всички! Няма по какъв начин да построя път, в случай че той не е в уостройствения проект на Пловдив. Без значение в коя част на района-щом не е заложен в проекта не може да се изгради”, разяснява кметът на „ Северен” Ральо Ралев.
По думите му, въпросното място е част от собствеността на техникума. Поради замърсяването и превръщането на терена в сметище, районната администрация загради парцела. По същият метод хипер маркет Кауфлан подвигна над 3 метра железна ограда.
От нашата инспекция се открива и нещо любопитно. Повече от 16 постройки са застроени на път, разказан в устройствения проект. Отсечката минава през цялата махала. Част от къщите напълно са издигнати на улицата.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР