Жителите на родопското село Стърница вече са собственици на голям

...
Жителите на родопското село Стърница вече са собственици на голям
Коментари Харесай

Родопско село събра пари и си купи ресторант

Жителите на родопското село Стърница към този момент са притежатели на огромен ресторант на площада. Селото в община Баните си направи истинска дарителска акция, с цел да купи парцела и е първото у нас, в което всеки гражданин може да каже, че има ресторант. Помещението от 250 кв. м е в центъра на селото на първия етаж в постройката на кметството.

" Собственик е цялото село, до дни ще узаконим договорката при нотариус ", сподели кметът на Стърница Митко Панчугов.

Стърница наброява към 300 души население. Ресторантът в центъра на селото бил благосъстоятелност на кооперация " Арда ". Тъй като тя се ликвидира поради неприятни финансови резултати, пространствата на заведението са оповестени за продажба. Първоначалната им оценка е 11 000 лева, само че определена група от селото съумяла да убеди ликвидационния съвет да смъкна цената с 5 хиляди лева, защото в бъдеще щял да се употребява за некомерсиални цели. Нужната сума от 6000 лв. селото набира с дарения.

3530 лв. са платени от сегашни поданици на селото, всеки съгласно опциите си. Още 2485 лв. дали хора с корен от селото, които са се изнесли да живеят в други селища с времето. Местните считат да употребяват ресторанта си за
сватби, кръщенета, рождени дни и други публични цели.

" Събраната сума е 6015 лв.. Продължават да идват още дарения, само че те ще се употребяват за ремонта на ресторанта. Кампанията обаче сподели какъв брой е сплотено селото ни ", споделя кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР